Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes? Het beste recept vind je hier! Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Recept Afdrukken
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Recept Afdrukken
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snipper de sjalotten, knoflook en chilipeper fijn voor de ratatouille. Liever een mildere saus? Gebruik dan een klein pepertje en/of verwijder de zaadjes.
  2. Fruit rustig aan in een scheutje olijfolie in een stoofpot.
  3. Snipper de wortelen en puntpaprika in stukjes. Voeg toe en laat mee aanstoven.
  4. Versnijd ook de courgette en aubergine en fijne stukjes. Voeg toe en laat ook weer mee aanstoven.
  5. Hak de tomaten in stukjes en voeg samen met de olijven toe aan de rest van de groentjes.
  6. Breng de ratatouille op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Dek af en laat een kwartier stoven.
  7. Haal ondertussen het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Kruid royaal met peper en zout.
  8. Schil aansluitend de aardappelen en versnijd in partjes. Bak aan in een royale scheut olijfolie in een ruime pan op een matig vuur. Draai regelmatig om en laat aanbakken tot ze gaar zijn.
  9. Smelt een flinke klont boter in een braadpan. Voeg het teentje look en enkele takjes tijm om de boter verder op smaak te brengen.
  10. Schroei de varkenshaas rondom mooi aan gedurende een vijftal minuten. Lepel regelmatig wat boter over het vlees (arroseren).
  11. Dek af met aluminiumfolie en laat het vlees nog 10 minuten zachtjes doorgaren in een voorverwarmde oven (100°).
  12. Laat in tussentijd de ratatouille nog even doorkoken zonder deksel. Kruid indien nodig verder af.
  13. Bestrooi de gebakken patatjes met peper, zout en rozemarijn.
  14. Haal het vlees tijdig uit de oven en laat nog vijf minuten rusten onder de folie vooraleer je het in dikke plakken versnijd.
  15. Serveer de plakken varkenshaas met de gebakken patatjes en flink wat ratatouille. Versier de borden, desgewenst, met nog wat Provençaalse kruiden of peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*