Hoofdgerecht | - deel 2 Hoofdgerecht | - deel 2

 

Recepten - Hoofdgerecht

Pasta met zalm en spinazieroom

Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!

Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)

Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp
In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!

Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)

Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!

Italiaanse salade met orzo

Italiaanse salade met orzo
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!

Steak met linguini en broccoli (Colruyt)

Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!

Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)

Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)
Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!

Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges

Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.

Spaghetti vongole (Jamie Oliver)

Spaghetti vongole (Jamie Oliver)
Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!

Entrecôte met hasselbackaardappelen

Entrecôte met hasselbackaardappelen
Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)
Liefhebbers van een exotische maaltijdsoep zullen dol zijn op deze gezonde soep van Sandra Bekkari. De zoete smaak van ananas combineert prima met de pittige kruidenmix. Scampi en flink groentjes maken het gerecht helemaal compleet.

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei
Dit recept is ontzettend rijk aan smaken en texturen, waardoor het erg feestelijk is. Tegelijkertijd blijft het allemaal vrij eenvoudig en zijn er geen ingewikkelde of speciale kooktechnieken voor nodig. De garnalenbisque heeft enkel wat tijd nodig, de puree wat liefde en de gepocheerde eitjes een beetje training. Het wordt hoe dan ook heerlijk tafelen met dit royale voorgerecht of selecte hoofdgerecht.

Pastagratin met gehakt, prei en tomaten (Colruyt)

Pastagratin met gehakt, prei en tomaten (Colruyt)
Wie niet al te veel geld wil spenderen aan een voedzaam avondmaal dat ook geschikt is voor de allerkleinsten kan rekenen op deze simpele maar doeltreffende pastagratin van Colruyt. Met een snelle tomatensaus, gesnipperd preiwit en gehakt regel je een makkelijke schotel comfortfood voor het hele gezin zonder stress.

Coquilles met chorizo en maïs

Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.