Honing? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Honing? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - honing

Kip met bloemkool in sojasaus

Kip met bloemkool in sojasaus
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!

Ossenhaas met spek, honing en knoflook (slowcooker)

Ossenhaas met spek, honing en knoflook (slowcooker)
De ossenhaas is één van de meest verfijnde stukjes rundsvlees. Beginnende koks zijn dan ook wel eens een beetje zenuwachtig wanneer ze hiermee aan de slag gaan, het zou immers zonde zijn om het vlees te ver te laten garen waardoor het taai wordt. Een eenvoudige oplossing: gebruik een slowcooker! Het spekjasje zorgt er bovendien voor dat het vlees extra mals blijft. De saus op basis van honing, knoflook en venkel zorgt tot voor een perfecte smaak én glans.

Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.

Herfstsalade met pompoen en spek

Herfstsalade met pompoen en spek
De typische slaatjes van bij je slager of uit de supermarkt beu? Dan biedt deze knapperige herfstsalade een uitweg: met stukjes gerookt spek en pompoen maak je heerlijk smeersel. Prima bij een verse boterham of een knapperig stokbroodje.

Zalm teriyaki met noedels

Zalm teriyaki met noedels
Dit recept is perfect om een snelle hap op tafel te toveren die heerlijke oosterse smaken bevat.

Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)

Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)
Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.

Kalkoenblokjes in rodewijnsaus

Kalkoenblokjes in rodewijnsaus
Een rijkelijke saus maakt heel veel ingrediënten nog beter dan ze al zijn. In dit recept gaan we aan de slag met een klassieker van formaat uit grootmoeders keuken: een rode wijnsaus met erg veel smaak en karakter die heerlijk past bij malse kalkoenblokjes. Perfect wanneer het net iets feestelijker mag zijn.

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)
Wanneer Jeroen Meus met vis kookt, is dat vaak met zalm. Geen wonder, deze populaire vis heeft een typische smaak en combineert vlot met allerlei bereidingen. In dit frisse recept kiest hij voor een lauwe aardappelsalade met knapperige stukjes selder en komkommer in een kruidige marinade.

Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)

Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)
In dit leuke recept van Piet Huysentruyt staat een volle en rijkelijke smaakbeleving centraal. Door spek van een glinsterend laagje propvol smaak te voorzien, til je het zonder moeite op naar een hoger niveau. Ook leuk aan dit recept: met puree is het een heerlijk wintergerecht, tussen een broodje is het spek een topper op de barbecue!

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!

Varkenshaas met rabarber

Varkenshaas met rabarber
Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.

Oosterse runderreepjes

Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.

Mosterdkrieltjes met spek

Mosterdkrieltjes met spek
Voor een snel maar bijzonder smaakvol aardappelgerecht is dit recept een perfecte keuze. Lekker met een knapperig slaatje, of als bijgerecht op een barbecue.

Appelcake met honing (Jeroen Meus)

Appelcake met honing (Jeroen Meus)
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.

Kippendijen met honing en mosterd

Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!