Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)? Het beste recept vind je hier! Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont), 3.0 out of 5 based on 1 rating
Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Recept Afdrukken
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!
Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Recept Afdrukken
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwijder het vel van de bloedworsten en versnijd/verkruimel in stukjes.
  2. Snipper de ui fijn en stoof aan in een klontje boter. Voeg de stukjes bloedworst, wat peper/zout toe en bak aan.
  3. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en versnijd in fijne partjes.
  4. Bak de partjes appel in een andere pan met een lepeltje honing aan in een beetje boter. Roer nu en dan.
  5. Schil de aardappelen en kook (of stoom) ze gaar. Prak tot een puree en werk af met een scheutje melk, een eidooier, een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Lepel de stukjes bloedworst uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Giet de fond in de pan van de bloedworsten en kook even op. Roer alle aanbaksels los.
  8. Haal de saus van het vuur en roer er een flinke klont boter door. Werk af met peper en zout.
  9. Blus de appeltjes met een royale scheut witte porto en laat nog even uitkoken.
  10. Leg op elk bord een flinke schep puree. Lepel daar wat bloedworst op, gevolgd door enkele appeltjes. Werk af met waterkers en wat jus. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*