Het interessante van een slowcooker is, zoals het woord zelf zegt, de tijd die genomen wordt om iets klaar te maken. Die uren geduld zorgen er immers voor dat alle smaken extra tot hun recht komen. Voor dit Noord-Afrikaans stoofpotje, dat je ook in een tajine zou kunnen klaarmaken, worden talloze groentjes gecombineerd met typische smaakmakers. Heerlijk als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Het interessante van een slowcooker is, zoals het woord zelf zegt, de tijd die genomen wordt om iets klaar te maken. Die uren geduld zorgen er immers voor dat alle smaken extra tot hun recht komen. Voor dit Noord-Afrikaans stoofpotje, dat je ook in een tajine zou kunnen klaarmaken, worden talloze groentjes gecombineerd met typische smaakmakers. Heerlijk als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 4uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
4uur |
Ingredients
- 1 ui
- 1 kleine butternut
- 1 grote courgette
- 1 rode paprika
- 400 gram kikkererwten blik
- 12 gedroogde abrikoosjes
- 2 tenen knoflook geplet
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 snuifje gemalen kaneel
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 1 koffielepel harissa
- 1 eetlepel honing
- olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes verse munt
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui, butternut, rode paprika, courgette grof maar hapklaar. Doe in de slowcooker.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Halveer de abrikoosjes. Doe ook in de slowcooker.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
- Voeg alle smaakmakers toe (geplette look, paprikapoeder, gember, komijn, kaneel), aangevuld met een snuif zout en peper. Laat even aanbakken zodat alle smaken vrijkomen.
- Voeg de tomatenblokjes, honing en harissa toe. Laat even doorkoken en breng naar eigen wens verder op smaak.
- Overgiet de groentjes in de slowcooker met het kruidige tomatensausje. Roer om.
- Laat 4 à 5 uur garen in de slowcooker op de lage stand.
- Snipper net voor het opdienen een handvol muntblaadjes fijn en bestrooi er de groentjes mee.
- Serveer naar wens als bijgerecht (vis, vlees,...) of hoofdgerecht met wat Griekse yoghurt, brood en/of couscous. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind