Stoofvlees? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Stoofvlees? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - stoofvlees

Bretoens stoofpotje

Bretoens stoofpotje
Het Franse departement Bretagne is bekend vanwege de rijke, culinaire tradities die eeuwenoud zijn. Het bij momenten kille noordzeeklimaat maakt dat hartverwarmende, gestoofde gerechtjes een essentieel onderdeel zijn van de plaatselijke keuken. Dit stoofpotje heeft wat weg van stoofvlees, de groentjes en cider maken er echter een eigenzinnig gerechtje van.

Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)

Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)
Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.

Stoverij van everzwijn met blauwe bessen

Stoverij van everzwijn met blauwe bessen
Tijdens de feestdagen kan het geen kwaad om haast decadent met smaken te strooien. Vooral wild leent zich erg goed tot volle, krachtige en contrasterende ingrediënten. De inspiratie voor deze unieke stoverij van ever met blauwe bessen haalden we bij Glühwein: zoet en toch kruidig. Perfect om je kerst- of nieuwjaarsfeest culinair in te zetten!

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (Jeroen Meus)

Stoofvlees Cross & Blackwell met kroketten en boontjes (Jeroen Meus)
Stoofvlees hoef je heus niet altijd met rundsvlees klaar te maken. In dit rustieke recept kiest Jeroen voor een originele aanpak met varkensvlees en pickles. De kroketjes en boontjes maken dit alledaagse en toch feestelijk gerecht helemaal af. De boontjes kan je overigens koud (met mayonaise) of warm serveren.

Varkensstoofvlees (Piet Huysentruyt)

Varkensstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Authentiek stoofvlees van bij ons behoeft geen introductie meer. De verschillen tussen de hele recepten die je kan vinden zijn bovendien eerder subtiel. Piet Huysentruyt daarentegen kiest voor een opvallend ingrediënt: geen runds- maar varkensvlees! Omdat dit vlees wat vetter is, wordt het malser dan je ooit had durven dromen.

Gentse stoverij met frietjes (Sofie Dumont)

Gentse stoverij met frietjes (Sofie Dumont)
Stoofvlees is een Belgische klassieker dat in elk deel van ons land populair is. Dat neemt echter niet weg dat er ook plaatselijke varianten bestaan. Zo is de enige echte Gentse stoverij beroemd vanwege de zoetere aanpak, naast bruin bier wordt ook kriek gebruikt. Sofie Dumont gebruikt daarnaast wat gelei, het verrassende resultaat is om duimen en vingers af te likken.

Stoverij van ree

Stoverij van ree
Niks mis met een grote pot op-en-top Belgisch stoofvlees, nu en dan mag het echter wat feestelijker zijn. Dan is de delicate smaak van ree een prima idee. Niet alleen kan je dit wildvlees lekker mals garen, voorzien van een rijk sausje met rode wijn, peperkoek en chocolade maak je er bovendien een heerlijk feestelijk gerecht van!

Koteletten in donker bier (Jeroen Meus)

Koteletten in donker bier (Jeroen Meus)
Wie dol is op stoofvlees zal dit gerecht zeker kunnen appreciëren. Jeroen maakt malse varkenskoteletten klaar met een rijke saus die veel weg heeft van stoofvlees. De gebakken patatjes zorgen voor een knapperig eindresultaat. Authentieke boerenkost!

Reeragout met knolselderpuree (Colruyt)

Reeragout met knolselderpuree (Colruyt)
Wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen is niet alleen de herfst maar ook het wildseizoen aangebroken. In dit rustieke recept van Colruyt zorgt een marinade met bier voor een malse en karakteristieke reeragout die typisch van bij ons is. De smeuïge knolselderpuree maakt dit alledaags en toch feestelijk gerecht compleet.

Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)

Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Stoofvlees staat zonder discussie hoog in de top 10 van nationale gerechten. Elke kok heeft er dan ook een eigen recept voor. Piet Huysentruyt maakt stoofvlees het liefst klaar met varkensvlees, maar wanneer hij voor rundsvlees kiest is dit zijn doeltreffende recept. Heerlijke kost van bij ons!

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.

Toscaans stoofvlees (Colruyt)

Toscaans stoofvlees (Colruyt)
Stoofvlees mag dan wel de Belgische klassieker bij uitstek zijn, ook in andere keukens is het langzaam stoven van blokjes vlees een populair gegeven. Colruyt ging voor dit recept neuzen in de rijke culinaire tradities van Toscane in Italië. Dankzij de volle rode wijn en typische kruiden is een heerlijk diner gegarandeerd!

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!

Boeuf Bourguignon (slowcooker)

Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!

Everzwijnragout (slowcooker)

Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.