Recepten - sjalot
Geroosterde zalm en krieltjessalade met avocado (Colruyt)

Een smeuïge zalmfilet laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten. Wie van een fris gerecht houdt dat vooral in de lente past, is dit recept van Colruyt perfect. De stukken zalm worden met een kruidige topping geroosterd, wat heerlijk past bij een verfijnde salade met krieltjes, tomaten en avocado. Smullen geblazen!
Tagged With: aardappel, aardappeltjes, alle seizoenen, avocado, citroen, citroenen, Colruyt, fris, geroosterd, kerstomaat, kerstomaatjes, knoflook, krielpatatjes, krieltjes, krieltjessalade, lauw, lente, mosterd, oven, ovengebakken, Pasen, peterselie, roosteren, salade, sjalot, tomaat, tomaatjes, vis, zalm, zalmfilet
Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus

Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Tagged With: alle seizoenen, basilicum, chili, favoriet, gegartineerd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gratin, grote groep, italiaans, Italië, kalf, kids, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, lievelingsgerecht, look, mediterraans, met kinderen, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, ovenschool, ovenschotel, rund, sjalot, tomaat, tomatenconcentraat, tomatenpassata, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, voor klein en groot
Parelcouscous met zalm en broccoli

Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Tagged With: alledaags, broccoli, citroen, comfort food, couscous, doordeweeks, gezond, groentebouillon, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, halfgedroogde tomaten, kindvriendelijk, kippenbouillon, paprikapoeder, parelcouscous, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, snel klaar, vis, voor elke dag, voor het gezin, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zalmfilet, zomers, zonnig
Gegratineerde oesters met champagne

Als het écht feestelijk mag zijn, hoef je niet te besparen op de ingrediënten. Het is evenwel de kunst om het toch vrij eenvoudig te houden met luxueuze ingrediënten, zo blijven de pure smaken voldoende overeind. Het voorgerecht in dit recept is daar een prima voorbeeld van: gegratineerde oesters, op smaak gebracht met champagne, room en kaas. Heerlijk feesten!
Tagged With: apero, bieslook, cava, champagne, chique, citroen, duurder, feest, feestdagen, feestelijk, fris, gegratineerd, gratineren, hapje, kaas, kerst, kerstmis, luxe, luxueus, nieuwjaar, oester, oesters, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, prosecco, romantisch, room, schaaldieren, schuimwijn, valentijn, vis, voorgerecht, zeevruchten
Stoverij van ree

Niks mis met een grote pot op-en-top Belgisch stoofvlees, nu en dan mag het echter wat feestelijker zijn. Dan is de delicate smaak van ree een prima idee. Niet alleen kan je dit wildvlees lekker mals garen, voorzien van een rijk sausje met rode wijn, peperkoek en chocolade maak je er bovendien een heerlijk feestelijk gerecht van!
Tagged With: België, Belgisch, chique, chocolade, feest, feestelijk, gestoofd, grootmoeders keuken, grote portie, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, makkelijk, mosterd, nieuwjaar, op voorhand, oud en nieuw, oudjaar, peperkoek, pure chocolade, ragout, ree, rijkelijk, rode wijn, slow cooking, stoofvlees, stoven, stoverij, traag garen, veenbessen, wild, wildfond, wildseizoen, winter, zondagse kost
Linguine met scampi en bloemkoolsaus

Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.
Tagged With: alledaags, beginner, bloemkool, bloemkoolsaus, diepvrieserwten, diepvrieserwtjes, erwten, erwtjes, gemakkelijk, gezond, gezonde variant, groentebouillon, kaas, kaassaus, linguine, meer groentjes, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, scampi, schaaldier, schaaldieren, smeuïg, snel klaar, vis, voor elke dag, wereldkeuken
Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)

Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.
Tagged With: aardappelpuree, alledaags, België, Belgisch, boerenkost, champignons, Colruyt, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, herfst, kinderen, kindvriendelijk, laurier, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, puree, saus, stoemp, tijm, typisch, van bij ons, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, vlaams, voor elke dag, winter, wortel, wortelen, wortelpuree
Herfstcouscous met kippenbouten

Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,...) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,...) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Tagged With: aardpeer, Belgisch, citroen, couscous, éénpansgerecht, fusion, gedroogde veenbessen, herfst, kip, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, lekker en eenvoudig, look, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrikaans, origineel, parelcouscous, peterselie, ras el hanout, rijk, snel klaar, stoofpotje, veel smaak, veenbessen, verrassend, weinig werk, wortel, wortelen
Spruitjessoep met spek

Al wie nooit helemaal overtuigd is geweest over de culinaire kwaliteiten van spruitjes, moet dit soepje zeker eens klaarmaken. De smaak wordt wat milder en de stukjes gerookt spek passen er uitstekend mee. Herfst- en winterkost van de bovenste plank!
Tagged With: aardappel, alledaags, België, Belgisch, elke dag, gerookt spek, herfst, herfstsoep, kippenbouillon, lunch, makkelijk, mixer, peterselie, simpel, soep, spek, spekblokjes, spekreepjes, spruiten, spruitjes, tussendoor, voorgerecht, winter, winters, wintersoep
Turkse pizza met halloumi en courgette

Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, courgette, deeg, fast food, fusion, geen vlees, gratineren, halloumi, İçli Pide, Italië, kaas, kerstomaten, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pikant, pittig, pizza, snack, snelle hap, tijm, tomaten, Turkije, Turks, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, werelds
Gehaktrollade van spinazie en mozzarella

Hou je wel van een gehaktbroodje, maar mag het toch wat meer zijn? Dan is deze gehaktrollade een perfecte keuze. Door het gehakt te vullen met spinazie, mozzarella en ham maak je er een fraaie smaakbom van waar je gasten van onder de indruk zullen zijn.
Tagged With: bezoek, broodkruim, chapelure, ei, feestelijk, gehakt, gehaktrollade, gemengd gehakt, gevorderd, ham, hesp, iets meer werk, kalfsgehakt, knoflook, look, mozzarella, opgerold, oregano, oven, ovengebakken, ovengerecht, ovenschotel, pancetta, rollade, rundsgehakt, salie, sjalot, smaakbom, smaakvol, spinazie, Varken, varkensgehakt, veel smaken, zondagse kost
Oosterse runderreepjes

Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.
Tagged With: Aziatisch, Azië, bouillon, bruine fond, chili, exotisch, gemakkelijk, gember, honing, knoflook, koriander, look, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rund, runderreepjes, rundsbouillon, rundsvlees, saus, sausje, sesam, sesamzaadjes, sjalot, snel klaar, soja, sojasaus, spicy, tomaat, tomaten, tomatensausje, vlug, wereldkeuken, wok, wokken, zoet-zuur
Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)

Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!
Tagged With: bacon, België, Belgisch, bloem, boerenkost, Brits, champignon, champignons, Europa, Europees, Frankrijk, Frans, fricassee, gerookt spek, gestoofd, Gordon Ramsay, grootmoeders keuken, knoflook, konijn, lever, mager, mager vlees, nier, niertjes, pasta, peterselie, room, roomsaus, slow cooking, spek, stoofpotje, stoven, tagliatelle, tijm, traag koken, versneden konijn, witte wijn
Champignonroomsaus

Champignonroomsaus behoort tot het basispakket 'alledaagse recepten die je altijd kan inzetten'! Deze eenvoudige, romige saus past immers erg goed bij steak, kip, vis,... en is klaar zonder veel werk. Ontdek hieronder het perfecte basisrecept.
Tagged With: archiduc, bijgerecht, champignon, champignons, cognac, flambeer, flamberen, kan altijd, kastanjechampignons, kip, paddenstoelen, Parijse champignons, past altijd, peterselie, room, roomsaus, saus, sausje, steak, vegetarisch, veggie, vis, vlees, whisky
Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Tagged With: alledaags, aubergine, citroen, Colruyt, courgette, Frankrijk, Frans, grieks, Griekse pasta, groene kruiden, kindvriendelijk, komijn, kruiden, kruidig, mediterraans, merguez, middellandse zee, orzo, paprika, pasta, provençaals, Provencaalse saus, risoni, saffraan, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, veel smaken, worst, worstjes, zomer, zomers, zonnig