Recepten - mosterdsausje
Ovenschotel met vis en champignons

Het fijne aan een ovenschotel is dat je er talloze ingrediënten in kwijt kan, veel op voorhand kan klaarmaken en alles in één kom kan serveren op tafel. Extra leuk wanneer je bezoek verwacht. Deze verfijnde ovenschotel bevat stukjes vis, champignon en aardappel die overgoten worden met een smeuïg roomsausje met mosterd. Genieten maar!
Tagged With: Belgisch, bezoek, champignon, champignons, comfort food, dragon, éénpansgerecht, kabeljauw, kastanjechampignons, mosterd, mosterdsausje, noordzee, op voorhand, oven, ovengebakken, ovenschotel, romig, room, roomsaus, roomsausje, tijm, verfijnd, vis, visblokjes, visschotel, witte vis, witte wijn, zalm, zalmblokjes
Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)

Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.
Tagged With: aardappelpuree, alledaags, België, Belgisch, boerenkost, champignons, Colruyt, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, herfst, kinderen, kindvriendelijk, laurier, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, puree, saus, stoemp, tijm, typisch, van bij ons, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, vlaams, voor elke dag, winter, wortel, wortelen, wortelpuree
Varkenshaas met mosterdsaus

Voor lekkere, dagelijkse kost met toch net dat beetje meer doe je er goed aan een sausje te bereiden. Het vraagt moeite noch tijd, en je maakt van een simpel stuk vlees meteen iets feestelijk. Zo ontdek je in dit recept hoe je een mals varkenshaasje vergezeld van een authentiek mosterdsausje. Pittig en toch zacht!
Tagged With: alledaags, authentiek, België, Belgisch, Bourgondisch, broccoli, cognac, dragon, eenvoudig, gestoomde groenten, gestoomde groentjes, gewoon, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, puree, saus, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, zondag, zondagse kost
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal

Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, bloemkool, dagelijkse kost, eenvoudig, gezond, graanmosterd, lente-ui, mager, makkelijk, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, noordzee, omega 3, patat, pattaten, pladijs, puree, schol, smaakvol, stoemp, vis, zee, zeekraal, zilt