Een smeuïge zalmfilet laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten. Wie van een fris gerecht houdt dat vooral in de lente past, is dit recept van Colruyt perfect. De stukken zalm worden met een kruidige topping geroosterd, wat heerlijk past bij een verfijnde salade met krieltjes, tomaten en avocado. Smullen geblazen!
Een smeuïge zalmfilet laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten. Wie van een fris gerecht houdt dat vooral in de lente past, is dit recept van Colruyt perfect. De stukken zalm worden met een kruidige topping geroosterd, wat heerlijk past bij een verfijnde salade met krieltjes, tomaten en avocado. Smullen geblazen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- 1 citroen
- 4 zalmfilets
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 avocado
- 1 koffielepel mosterd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Wrijf de krieltjes schoon (schillen hoeft niet) en kook ze beetgaar gedurende een 20-tal minuutjes in gezouten water.
- Snipper ondertussen de sjalot, knoflook en peterselie fijn. Meng wat wat olijfolie, citroenzeste, peper en zout tot een eenvoudige gremolata.
- Schik de zalmfilets in een ovenschaal. Lepel er wat van de gremolata op. Besprenkel daarna met nog wat vers geperst citroensap.
- Laat de zalmfilets 15 minuutjes garen in een voorverwarmde oven (180°).
- Halveer ondertussen de kerstomaatjes en versnijd de avocado in blokjes.
- Giet de gegaarde krieltjes af en halveer ze. Meng er de mosterd, een flinke scheut olijfolie en wat citroensap door.
- Voeg de gehalveerde tomaatjes en avocadoblokjes toe aan de krieltjes. Roer goed om. Werk af met peper en zout. Serveer met de geroosterde zalmfilets. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind