Niks mis met een grote pot op-en-top Belgisch stoofvlees, nu en dan mag het echter wat feestelijker zijn. Dan is de delicate smaak van ree een prima idee. Niet alleen kan je dit wildvlees lekker mals garen, voorzien van een rijk sausje met rode wijn, peperkoek en chocolade maak je er bovendien een heerlijk feestelijk gerecht van!
Niks mis met een grote pot op-en-top Belgisch stoofvlees, nu en dan mag het echter wat feestelijker zijn. Dan is de delicate smaak van ree een prima idee. Niet alleen kan je dit wildvlees lekker mals garen, voorzien van een rijk sausje met rode wijn, peperkoek en chocolade maak je er bovendien een heerlijk feestelijk gerecht van!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 2uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
2uur |
Ingredients
- 800 gram stoofvlees van ree
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook geplet
- 2 eetlepels bloem
- 400 ml rode wijn
- 400 ml wildfond
- 25 gram zwarte chocolade
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- enkele takjes peterselie
- 100 gram veenbessenconfituur
- 50 gram peperkoek
- 1 eetlepel mosterd
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd het vlees, indien nodig, in hapklare stukken. Kruid met peper en zout, laat op kamertemperatuur komen.
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot. Schroei de stukjes vlees kort maar krachtig in delen aan. Haal al het vlees uit de pot.
- Voeg een vers klontje boter toe. Fruit de gesnipperde sjalot met de geplette knoflook.
- Voeg de stukken vlees terug toe, en bestuif met bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
- Blus met de rode wijn en wildfond. Roer alle aanbaksels goed los en breng aan de kook.
- Besmeer de peperkoek met mosterd en voeg samen met de chocolade en veenbessenconfituur toe aan de stoverij.
- Bind de kruiden samen en voeg eveneens toe aan het stoofpotje. Dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.
- Werk de stoverij af met peper en zout naar smaak. Serveer met lekkere klassiekers zoals frietjes of kroketjes, een witloofslaatje, boontjes met spek,... Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind