Stoverij van ree? Het beste recept vind je hier! Stoverij van ree? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Stoverij van ree

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Stoverij van ree
Recept Afdrukken
Niks mis met een grote pot op-en-top Belgisch stoofvlees, nu en dan mag het echter wat feestelijker zijn. Dan is de delicate smaak van ree een prima idee. Niet alleen kan je dit wildvlees lekker mals garen, voorzien van een rijk sausje met rode wijn, peperkoek en chocolade maak je er bovendien een heerlijk feestelijk gerecht van!
Stoverij van ree
Recept Afdrukken
Niks mis met een grote pot op-en-top Belgisch stoofvlees, nu en dan mag het echter wat feestelijker zijn. Dan is de delicate smaak van ree een prima idee. Niet alleen kan je dit wildvlees lekker mals garen, voorzien van een rijk sausje met rode wijn, peperkoek en chocolade maak je er bovendien een heerlijk feestelijk gerecht van!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd het vlees, indien nodig, in hapklare stukken. Kruid met peper en zout, laat op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot. Schroei de stukjes vlees kort maar krachtig in delen aan. Haal al het vlees uit de pot.
  3. Voeg een vers klontje boter toe. Fruit de gesnipperde sjalot met de geplette knoflook.
  4. Voeg de stukken vlees terug toe, en bestuif met bloem. Roer goed om en laat even aanbakken.
  5. Blus met de rode wijn en wildfond. Roer alle aanbaksels goed los en breng aan de kook.
  6. Besmeer de peperkoek met mosterd en voeg samen met de chocolade en veenbessenconfituur toe aan de stoverij.
  7. Bind de kruiden samen en voeg eveneens toe aan het stoofpotje. Dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.
  8. Werk de stoverij af met peper en zout naar smaak. Serveer met lekkere klassiekers zoals frietjes of kroketjes, een witloofslaatje, boontjes met spek,... Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*