Recepten - Vlees - Varken
Courgette carbonara (Jamie Oliver)

In dit recept presenteert Jamie Oliver een leuke en net iets gezondere variant van een carbonara. De romige saus met Parmezaanse kaas en knapperige spekjes breidt de Britse chef uit met knapperige stukjes courgette. Een prachtig voorbeeld van comfort food waarbij je jezelf helemaal niet zo schuldig hoeft te voelen!
Tags: authentiek, bacon, carbonara, comfort food, courgette, ei, eieren, gele courgette, groene courgette, italiaans, Italië, Jamie Oliver, met een twist, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, romig, room, roomsaus, spek, tijm, variant, zwarte peper
Hammetje met mosterdsaus

Wil je wel eens genieten van een botermals stukjes vlees waar bijna geen werk meer aan is? Dan is een voorgegaard hammetje op been een perfecte keuze. Opwarmen en klaar! De tijd die je daarmee uitspaart kan je dan investeren in een verfijnd mosterdsausje.
Tags: België, Belgisch, bijgerecht, Bourgondisch, Bourgondische keuken, frieten, frietjes, graantjesmosterd, grove mosterd, ham, hammetje, kroketjes, kroketten, kruidig, laurier, mosterd, mosterdsaus, room, roomsaus, royaal, saus, sausje, schenkel, tijm, Varken, varkensvlees, veel vlees, vlaams, Vlaanderen, vlees op bot, vleesbouillon, witte wijn
Halloumi-speksatés

Halloumi, de Cypriotische grillkaas die niet smelt, kom je vooral tegen in vegetarische gerechten. Het is dan ook een prima alternatief voor vlees. Anderzijds is dat ook een beetje jammer, het zorgt er immers voor dat vleeseters er wel eens hun neus voor ophalen. Zonde, natuurlijk. Ook in combinatie met vlees is de grillkaas erg lekker. Deze satés met spek zijn jouw nieuwe favoriet bij de eerstvolgende barbecue!
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, buiten koken, Cyprus, gerookt spek, grillen, grillkaas, halloumi, kaas, kaas en vlees, kids, kindvriendelijk, leuk, makkelijk, op een stokje, origineel, oven, ovengebakken, paprika, saté, snack, spek
Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)

Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!
Tags: bieslook, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gevulde paprika's, gratineren, Griekse pasta, italiaans, kalf, kalfsgehakt, knoflook, look, mediterraans, mozzarella, orzo, paprika, pasta, rozemarijn, rund, rundsgehakt, sofie dumont, tomaten, trostomaatjes, trostomaten, Varken, varkensgehakt, volkoren, volkoren orzo, volkoren pasta, zoete ui, zuiders
Frisse aardappelsalade met worst

Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelsalade, augurken, augurkjes, barbecue, basic, bbq, beginner, bijgerecht, braadworst, budget, buffet, dragon, easy, edamame, edamameboontjes, eenvoudig, ei, eieren, fris, frisse aardappelsalade, hardgekookte eieren, kindvriendelijk, lente, mayonaise, peterselie, simpel, voor elke dag, worst, zomers
Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)

Denk niet meteen aan een kille winterdag wanneer je een ovenschotel op het menu plaatst. Met zomerse groentjes zoals tomaat en venkel kan je er ook een verkwikkend gerecht van maken dat perfect past op zonnige dagen. Aangevuld met malse varkensmignonettes, gegrilde kaas en rijst wordt dit een lekker en volledig gerecht van Colruyt.
Tags: basmati, basmatirijst, droge witte wijn, Emmentaler, gegratineerd, gegratineerde kaas, gegrilde kaas, geroosterde kaas, gratin, Gruyère, italiaans, kaas, knoflook, kruidig, mediterraans, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, rijst, tijm, tomaat, tomaten, ui, Varken, varkensmignonette, varkensvlees, venkel, wijn, zomers, zonnig, zuiders
Eén-pot-pasta met spek en spinazie

Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!
Tags: alledaags, één pot, éénpansgerecht, eenvoudig, efficiënt, gemakkelijk, gerookt spek, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, simpel, slechts één pot, snel, spek, spekblokjes, spekreepjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vlot, voor elke dag, weinig afwas, weinig tijd, zwarte olijven
Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.
Tags: aardappelpuree, aardappelstoemp, alledaags, appel, appelen, appelmoes, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, één, gewoon, groentepuree, grootmoeders keuken, herfst, herfstgroenten, Jeroen Meus, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, knolselder, laurier, lekker en gewoon, lokaal, pastinaak, pens, pensen, plaatselijk, prei, puree, selder, simpel, stoemp, tijm, tuinkruiden, tv, tv-kok, van bij ons, veel groentjes, vergeten groenten, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, winter, wintergroenten, witte pens, worst, worsten, wortel, zwarte pens
Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo

Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!
Tags: aardappel, aardappelen, chorizo, chorizoworst, geroosterd, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, marinade, mediterraans, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, paprikapoeder, peterselie, pikant, pikant en zacht, piment, pittige worst, rode paprika, rode ui, roosteren, smaakvol, tijm, vastkokende aardappelen, vis, vis en vlees, visfilet, witte vis, witte wijn, zomers, zonnig, zuiders
Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)

Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.
Pizza Sarda

Wie graag wat authentieke pit op zijn pizza heeft, moet dit recept zeker eens proberen. De naam verwijst naar Sardinië, het schilderachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardijnen genieten van eenvoudige, traditionele kost. Eén van de plaatselijke toppers is een pittige salami-worst, die heerlijk smaakt op pizza in combinatie met typische Pecorino-kaas.
Tags: alledaags, comfort food, comfortfood, italiaans, Italië, kaas, kruidig, mediterraans, middellandse zee, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pecorino, pikant, pittig, pizza, salami, Sarda, Sardijns, Sardinië, spicy, tomaten, tomatensaus, zuiders
Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken
Tags: bonen, bonensaus, chorizo, chorizoworst, citroen, Frans, gerookte paprika, geroosterde paprika, italiaans, knoflook, kruidig, Loïc Van Impe, look, mediterraans, middellandse zee, paprika, paprikapoeder, pittig, Porvençaals, rijst, rozemarijn, rustiek, sjalot, smaakvol, Spaans, spiering, spieringkotelet, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, veel smaken, vtm koken, wereldkeuken, werelds, witte bonen, zomers, zuiders
Varkensstoofvlees (Piet Huysentruyt)

Authentiek stoofvlees van bij ons behoeft geen introductie meer. De verschillen tussen de hele recepten die je kan vinden zijn bovendien eerder subtiel. Piet Huysentruyt daarentegen kiest voor een opvallend ingrediënt: geen runds- maar varkensvlees! Omdat dit vlees wat vetter is, wordt het malser dan je ooit had durven dromen.
Tags: ajuin, basisrecept, beginner, België, Belgisch, bier, boerenkost, favoriet, frietjes, gestoofd, grootmoeders keuken, koken met bier, mals, mayonaise, mosterd, Piet Huysentruyt, slow cooking, stoofvlees, stoverij, traag gegaard, traditioneel, ui, Varken, varkensstoofvlees, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor iedereen, zacht
Pasta met roomkaas en spek

Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.
Tags: alledaags, champignons, dagelijks, dragon, erwten, erwtjes, gerookt spek, gerookte spekjes, graanmosterd, kids, kidsproof, kindvriendelijke, knoflook, look, mosterd, paddenstoelen, Parijse champignons, pasta, peterselie, rap, romig, room, roomkaas, sjalot, snel klaar, snel klaargemaakt, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verse kaas, vlot, vlug, voor elke dag, voor kinderen, whiskey, whisky
Boerenworst met preistampot (Colruyt)

Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, boerenkost, boerenworst, braadworst, Colruyt, eenvoudig, gerookt spek, gewoon, graanmosterd, kids, kidsproof, kinderen, kindvriendelijk, mosterd, preiringen, preiwit, puree, simpel, spek, spekblokjes, spekreepjes, stamppot, stoemp, Varken, varkens, varkensvlees, varkensworst, worst, worsten