Vlees | Vlees |

 

Recepten - Vlees

Meloensalade met munt en prosciutto

Meloensalade met munt en prosciutto
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.

Steak Fiorentina (Gennaro Contaldo)

Steak Fiorentina (Gennaro Contaldo)
De pure, volle smaak van een verfijnd stuk rundsvlees is wereldwijd in trek. Er bestaan dan ook talloze bereidingen waar steak de hoofdrol in speelt. Ook in Firenze, de Toscaanse hoofdstad, hebben ze hun favoriete recept: Steak Fiorentina. De Italiaanse tv-kok Gennaro Contaldo kan je als geen ander vertellen hoe je dit aanpakt, aangevuld met een simpele maar doeltreffende salade op basis van venkel en babyartisjok.

Italiaanse gratin met fakkelspek

Italiaanse gratin met fakkelspek
Het succes van gratin is simpel te verklaren: je kan er letterlijke alle windrichtingen mee op. Ook een zomerse, Italiaanse gratin met - jawel - puree (vol groentjes) kan perfect. Dit supereenvoudige en verrassende recept doet er bovendien fakkelspek bij: dunne reepjes gemarineerd spek die op satéprikkers worden gedraaid en tijdens het barbecueseizoen overal te vinden zijn.

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)
Heb je restjes kip of ben je op zoek naar een lekker ouderwets voorgerechtje? Dan is deze cocktail met kip Hawaï en rijst van Jeroen Meus een uitstekende keuze.

Andijviestoemp met pensen

Andijviestoemp met pensen
Soms moet je het helemaal niet ver zoeken of ingewikkeld maken om lekker te eten. De klassieker die we kennen van oma of opa zijn vaak de beste en meest authentieke gerechten die voor een heerlijk gevuld maagje zorgen. Dit recept past perfect in dat rijtje: een smeuïge andijviestoemp met pensen en een lepeltje mosterd. Fantastisch, toch?

Ovenschotel met worstjes, tomaat en bonen (Jamie Oliver)

Ovenschotel met worstjes, tomaat en bonen (Jamie Oliver)
Het zalige aan een ovenschotel is dat het meeste werk voor de oven is en je niet met verschillende bereidingen of een mooie presentatie hoeft bezig te zijn. Jamie Oliver is ook een liefhebber van rechttoe-rechtaan gerechten die toch barsten van smaak. Pure comfort food, zoals deze schotel met stukjes worst, focaccia, tomaten en bonen. Weinig werk of ingrediënten, veel smaak!

Kipfilet met salsa van perzik

Kipfilet met salsa van perzik
Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!

Spiesjes van coppa met meloen en komkommer (Colruyt)

Spiesjes van coppa met meloen en komkommer (Colruyt)
Dit frisse zomerhapje van Colruyts receptenteam heeft het allemaal: fris, zoet, zout en in handomdraai klaargemaakt. Perfect om bezoek te ontvangen, een feestje te starten of als gezonde snack tussendoor!

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.

Dubbele paprikakip (Jamie Oliver)

Dubbele paprikakip (Jamie Oliver)
Dit snelle recept van Jamie Oliver mag je meteen als je nieuwe favoriet inschalen. Een simpele kipfilet, lekker in alle eenvoud, wordt gecombineerd met kikkererwten in een sausje van zoete paprika en een crunchy paprikasalsa. Weinig ingrediënten, evenmin veel werk, maar een maximum aan smaak en lekker gezond (koolhydraatarm).

Kippengehaktbroodje met paprika

Kippengehaktbroodje met paprika
Een gehaktbroodje is ontzettend simpel en toch lekker. Een perfect gerecht om regelmatig op het menu te zetten. Bovendien kan je er makkelijk leuke variaties van maken. Zoals dit recept. Kippengehakt is wat fijner van smaak, aangevuld met fijngesnipperde ui, paprika en olijven levert dat een heerlijk mediterraans resultaat op dat je naar hartenlust kan combineren met groentjes, pasta, puree, rijst, sauzen,...

Kip met curry, rijst en bimi (Jeroen Meus)

Kip met curry, rijst en bimi (Jeroen Meus)
Sommige klassiekers hebben geen introductie nodig. Zoals kip, rijst en currysaus. Ook Jeroen Meus is fan van deze combinatie. Ontdek in dit recept hoe hij de kip rustig laat garen en de currysaus helemaal zelf maakt, aangevuld met bimi (knapperige broccoli-stengels).

Kalfssnede met aardappelpannetje en broccoli (Colruyt)

Kalfssnede met aardappelpannetje en broccoli (Colruyt)
Een mals en mager stukje kalfsvlees mag nu en dan niet op het menu ontbreken. In dit recept combineert het kookteam van Colruyt de verfijnde smaak met knapperige krieltjes, broccoli en een zuiders accentje van Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker simpel voor elke dag!

Lunchsalade met groene asperges en spek

Lunchsalade met groene asperges en spek
Niets lekkerder dan een frisse, gevarieerde salade als lunch of licht hoofdgerecht. Het is niet alleen gezond, je kan een mooi en seizoensgebonden bordje voorbereiden waar niemand nee op kan zeggen. Zoals deze rijkelijke, lauwe lunchsalade met groene asperges en spekjes.

Kipballetjes met pesto

Kipballetjes met pesto
Het woordje 'pesto' doet talloze mensen lekkerbekken, en terecht. Deze groene, smeuïge saus uit Genua is een eenvoudige smaakbom waar je alle kanten mee uit kan. In dit recept maken we er heerlijke kipballetjes van, top als hapje/apero/tapa!