Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.
Tagged With: aardappelen, arrowroot, bimi, broccoli, champignons, coq-au-vin, culinair, feestelijk, Frankrijk, Frans, geroosterde krieltjes, gezonde variant, herbes des provence, kip, kippenbillen, kippenbouten, klassieker, krieltjes, kruidig, laurier, low carb, mager, Provençaalse kruiden, rode wijn, sana, Sandra Bekkari, slow cooking, tijm, traag gegaard, wortelen, zilveruitjes
Thaise kip met basilicum
Dit erg snelle recept uit Thailand met kippengehakt zorgt voor een heerlijke explosie aan smaken die prima combineert met rijst of noedels en talloze groentjes. Niet te missen!
Tagged With: basilicum, budgetvriendelijk, chili, chilivlokken, gehakt, gevogelte, honing, kip, kippengehakt, lente-ui, mager vlees, makkelijk, noedels, oestersaus, Oosters, Orient, Orientaals, rijst, smaakvol, soja, sojasaus, streetfood, Thai, Thailand, Thais, umami, vissaus, wok, wokken, zoet-zout
Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.
Tagged With: bonen, chili, chili con carne, gehakt, gemengd gehakt, grote groep, kalfsgehakt, kaneel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidig, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, paprikapoeder, pittig, rode bonen, rode wijn, rundsgehakt, sofie dumont, stoofpotje, taco, taco's, tomaat, tomaten, varkensgehakt, veel porties, venkel, venkelzaad, zure room
Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!
Tagged With: basilicum, chorizo, gerookt, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, mediterraans, middellandse zee, olijven, pittig, rokerig, romantisch, Spaans, Spanje, tomaten, valentijn, vis, worst, zalm, zalmfilet, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Butternutrisotto met pancetta
Het succes van een smeuïge risotto op je weekmenu mag je niet onderschatten. Het vraagt amper moeite, kan met talloze manieren bereid worden en lepelt lekker weg. Pure comfort food. Dit recept legt uit hoe je een iet of wat gezondere variant kan klaarmaken met een smeuïg sausje op basis van butternut. Erwtjes en knapperige stukjes pancetta zorgen voor fijne smaken en toffe structuren.
Tagged With: bouillon, butternut, carnaroli, chili, comfort food, doordeweeks, erwt, erwten, erwtjes, herfst, italiaans, Italië, kikkererwten, kindvriendelijk, kippenbouillon, kurkuma, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pompoen, rijst, risotto, sjalot, spek, spekjes, veel smaken, veel structuren, voor elke dag, winter, witte wijn
Gebraden kip met venkel en chorizo (Colruyt)
Gebraden kip is een uitstekende keuze om regelmatig op het menu te zetten. Mager, smaakvol vlees en de oven doet al het werk. Het receptenteam van Colruyt zorgt in dit toffe recept voor een extra smaakvol en zuiders gerecht door chorizo, gebraden patatjes, venkel en paprika toe te voegen.
Tagged With: aardappelen, aardappelpartjes, braden, chorizo, Colruyt, gebraden kip, honing, Italiaanse kruiden, ketchup, kip, kippenbillen, kippenbouten, makkelijk, marinade, mediterraans, oven, ovengebakken, ovenschotel, paprika, simpel, Spaans, Spanje, tijd genoeg, venkel, voor elke dag, weinig werk, zuiders
Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!
Tagged With: basilicum, beginner, comfort food, easy, eenvoudig, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, linguine, linguini, pijnboompitjes, room, roomsaus, roomsausje, snel klaar, spaghetti, spinazie, sport, sporten, tagliatelle, vis, volkoren, volkoren pasta, zalm, zalmfilet
Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.
Tagged With: authentiek, carbonara, eieren, gemalen kaas, geraspte kaas, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, klassiek, klassieker, parmezaanse kaas, pasta, peper, prei, snel klaar, spaghetti, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, Varken, varkensvlees, weinig werk, zwarte peper
Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!
Tagged With: aardappelpuree, alledaags, appelen, appeltjes, België, Belgisch, beuling, bloedworst, boerenkost, boskoop, bruine fond, grootmoeders keuken, herfst, honing, kindvriendelijk, port, puree, sofie dumont, stoemp, stoofappelen, vlaams, Vlaanderen, waterkers, winter, witte port, zwarte pens
Italiaanse salade met orzo
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!
Tagged With: barbecue, basilicum, bbq, bijgerecht, geen vlees, gezond, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, komkommer, licht, lunch, mediterraans, mozzarella, olijfolie, orzo, pasta, pastasalade, rucola, salade, simpel, slaatje, vegetarisch, veggie, zomers, zonnig
Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!
Tagged With: biefstuk, broccoli, Colruyt, dagelijks, edamame, eenvoudig, linguine, linguini, pasta, rode ui, rumpsteak, rund, rundsvlees, snel klaar, steak, voor elke dag, walnoten, weinig ingrediënten
Uilencupcakes
Wie houdt van snoezige gebakjes die bij een thema zoals Halloween of tovenarij aansluiten moet niet verder zoeken. Deze uilencupcakes zijn ontzettend schattig en lekker tegelijkertijd!
Tagged With: bloem, boter, botercème, brunch, chocolade, cupcake, cupcakes, dessert, feestelijk, feestje, gebak, gebakjes, halloween, Harry Potter, kids, kinderen, kindvriendelijk, koekjes, M&M, M&M's, magie, magisch, ontbijt, oreo, Smarties, snack, speculaas, speculoos, suiker, tovenarij, toveren, tussendoor, tussendoortje, uil, uilen, vanille, vanillesuiker, zoet
Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)
Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!
Tagged With: aardappel, bechamel, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, eenvoudig, gekookte aardappelen, gekookte patatten, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaas, kaassaus, patat, pens, pensen, simpel, spruiten, spruitjes, typisch, vlaams, Vlaanderen, weinig ingrediënten, witte pens, witte pensen, witte saus
Spaghetti vongole (Jamie Oliver)
Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!
Tagged With: alle seizoenen, chili, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, klassieker, knoflook, pasta, peterselie, pikant, pittig, snel klaar, spaghetti, Venetië, venusschelpen, verfijnd, vis, vongole, voor elke dag, weinig ingrediënten, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zomer, zomers, zonnig