De elegante smaak van witte asperges vraagt om simpele en al even zachte combinaties die de smaak alle eer aandoen. Sofie Dumont kiest daarom in dit vetarme recept voor eenvoudige stukjes zalm, sla, een sausje op basis van komkommer en yoghurt en tot slot een gebakken eitje. Boordevol smaak en fantastisch als lunch of licht avondmaal.
De elegante smaak van witte asperges vraagt om simpele en al even zachte combinaties die de smaak alle eer aandoen. Sofie Dumont kiest daarom in dit vetarme recept voor eenvoudige stukjes zalm, sla, een sausje op basis van komkommer en yoghurt en tot slot een gebakken eitje. Boordevol smaak en fantastisch als lunch of licht avondmaal.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Asperges
- 800 gram asperges
- Yoghurtsaus
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 0,5 komkommer
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes bieslook
- 1 eetlepel vers citroensap
- peper en zout
- Gebakken zalmblokjes
- 4 moten (wilde) zalm
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- Spiegelei en afwerking
- 4 eieren
- boter
- 1 mespunt currypoeder
- peper en zout
- 4 handenvol mosterdblad
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd het harde, droge uiteinde af.
- Kook de asperges beetgaar in gezouten water en laat uitlekken op een theedoek.
- Maak ondertussen de yoghurtsaus: rasp de komkommer en snipper de verse kruiden. Meng door de yohurt en mayonaise. Fris op met wat citroensap en werk naar smaak af met peper en zout. Zet opzij.
- Versnijd de zalmmoten in hapklare blokjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ze kort aan tot ze goudbruin zijn in een klontje boter.
- Bak net voor het serveren de spiegeleieren (bij voorkeur met behulp van een dresseerring) in een scheutje boter. Kruid met peper, zout en een klein snuifje currypoeder.
- Serveer de asperges met wat mosterdblad, een spiegeleitje, enkele blokjes zalm en een flinke lepel yoghurtsaus. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind