Voor de Britse tv-kok is dit recept is eentje uit de nostalgische doos. Haar kinderen waren er dol, maar ook nu ze volwassen zijn is het nog steeds een instant succes. Het recept lijkt op een klassieke macaroni met kaassaus, het is echter sneller, makkelijker en toch verfijner. In plaats van een bechamelsaus te bereiden, kookt ze simpelweg room in met Parmezaanse kaas. Geniaal lekker!
Voor de Britse tv-kok is dit recept is eentje uit de nostalgische doos. Haar kinderen waren er dol, maar ook nu ze volwassen zijn is het nog steeds een instant succes. Het recept lijkt op een klassieke macaroni met kaassaus, het is echter sneller, makkelijker en toch verfijner. In plaats van een bechamelsaus te bereiden, kookt ze simpelweg room in met Parmezaanse kaas. Geniaal lekker!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 5minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 5minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram korte pasta farfalle, macaroni, penne,...
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 300 ml culinaire room
- 300 gram hamblokjes (of reepjes)
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- peper, zout en nootmuskaat
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Voeg wanneer de pasta bijna gaar is de diepvrieserwtjes toe en laat nog enkele minuten (zeker niet meer) mee koken.
- Giet de gegaarde pasta met de erwtjes af en hou even opzij.
- Zet de (droge) pot terug op het vuur. Voeg de room toe en breng meteen aan de kook.
- Voeg de Parmezaanse kaas en hamblokjes aan de room toe eenmaal die wat begint in te dikken.
- Roer de pasta en de erwtjes door de roomsaus. Roer goed om. Kruid af naar smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind