Servings | Prep Time |
4personen | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 30minuten |
Ingredients
- 2 komkommers
- 12 eetlepels gekookte sushirijst (koud) of basmati gemengd met wat rijstazijn
- 300 gram zalmfilet in kleine blokjes
- 2 eetlepels sricha
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 1 avocado in dunne plakjes
- 4 nori blaadjes
- 4 eetlepels sesamzaad geroosterd
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Halveer de komkommers in de lengte, daarna in de helft (of nog kleinere stukjes naar wens) en lepel de zaadlijsten er zorgvuldig uit.
- Verdeel de rijst over de uitgeholde komkommer-helften (druk voldoende aan). Verdeel daar de plakjes avocado op.
- Meng de zalmblokjes met de sricha en zoete sojasaus. Schik zorgvuldig bovenop de rijst.
- Doe de nori blaadjes en sesamzaadjes in een cutter. Mix fijn tot furikake (een eenvoudige maar smaakvolle Japanse topping) en verdeel over de blokjes zalm. Smakelijk!
Recipe Notes
TIP: Je kan deze sushi-komkommers perfect op voorhand klaar maken, let er enkel mee op dat avocado snel bruin wordt en rauwe vis koel bewaard moet worden. Graag een extra fris resultaat? Voeg ook nog wat gesnipperde lente-ui toe!
Share this Recipe
Speak Your Mind