Jeroen Meus is dol op asperges. Hij weet als geen ander dat deze verfijnde groente vooral heel puur benaderd moet worden. In dit recept houdt het dan ook heel klassiek en zorgt toch voor een originele twist: met een pesto op Vlaamse wijze!
Jeroen Meus is dol op asperges. Hij weet als geen ander dat deze verfijnde groente vooral heel puur benaderd moet worden. In dit recept houdt het dan ook heel klassiek en zorgt toch voor een originele twist: met een pesto op Vlaamse wijze!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 24 witte asperges
- 3 eieren
- 60 gram pijnboompitten
- 80 gram platte peterselie
- 0,5 teen knoflook
- 60 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
- 1 scheutje balsamico
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de asperges en breek de harde uiteindes af. Doe ze in een pot met koud water en een snuifje zout.
- Breng de pot aan de kook. Eenmaal het water kookt, haal je de asperges van het vuur en zijn ze beetgaar. Laat uitlekken.
- Kook de eieren hard (10 minuten) en laat afkoelen in koud water. Pel ze en hak fijn.
- Rooster de pijnboompitjes in een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en hak grof.
- Hak de blaadjes peterselie en de knoflook fijn. Meng met de stukjes ei, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.
- Verhit een grillpan. Bak de asperges kort aan in een scheutje olijfolie.
- Serveer de gegrilde asperges met de pesto en eventueel nog wat olijfolie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind