Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Jeroen Meus is dol op asperges. Hij weet als geen ander dat deze verfijnde groente vooral heel puur benaderd moet worden. In dit recept houdt het dan ook heel klassiek en zorgt toch voor een originele twist: met een pesto op Vlaamse wijze!
Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Jeroen Meus is dol op asperges. Hij weet als geen ander dat deze verfijnde groente vooral heel puur benaderd moet worden. In dit recept houdt het dan ook heel klassiek en zorgt toch voor een originele twist: met een pesto op Vlaamse wijze!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Schil de asperges en breek de harde uiteindes af. Doe ze in een pot met koud water en een snuifje zout.
  2. Breng de pot aan de kook. Eenmaal het water kookt, haal je de asperges van het vuur en zijn ze beetgaar. Laat uitlekken.
  3. Kook de eieren hard (10 minuten) en laat afkoelen in koud water. Pel ze en hak fijn.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en hak grof.
  5. Hak de blaadjes peterselie en de knoflook fijn. Meng met de stukjes ei, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.
  6. Verhit een grillpan. Bak de asperges kort aan in een scheutje olijfolie.
  7. Serveer de gegrilde asperges met de pesto en eventueel nog wat olijfolie. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*