Iedereen houdt van snackies! Helaas weet ook iedereen dat ze zelden gezond zijn. Tenzij je ze zelf maakt en zo zelf in de hand hebt welke ingrediënten aan bod komen. Sandra Bekkari to the rescue: deze knapperige cashews met een zoet-zoute smaak zijn snel klaar en stukken gezonder dan eender wat je in de supermarkt kan terugvinden.
Iedereen houdt van snackies! Helaas weet ook iedereen dat ze zelden gezond zijn. Tenzij je ze zelf maakt en zo zelf in de hand hebt welke ingrediënten aan bod komen. Sandra Bekkari to the rescue: deze knapperige cashews met een zoet-zoute smaak zijn snel klaar en stukken gezonder dan eender wat je in de supermarkt kan terugvinden.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 5minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
5minuten |
Ingredients
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels esdoornsiroop
- 1 koffielepel citroensap
- 200 gram cashewnoten
- 4 eetlepels sesamzaadjes bij voorkeur zwart en wit
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antikleeflaag gedurende een drietal minuten. Schud regelmatig op. Voeg op het einde de sesamzaadjes toe en laat nog even mee roosteren.
- Meng ondertussen sojasaus, esdoornsiroop en citroensap en zet op zij.
- Overgiet de geroosterde noten en zaden in de hete pan met het zoet-zoute mengsel. Blijf roeren tot de noten weer droog zijn.
- Laat afkoelen op een vel bakpapier. Breek los (opgelet: sticky!) en serveer koud. Smakelijk!
Recipe Notes
Met dit simpele recept kan je vlot variëren. Heb je bijvoorbeeld geen esdoornsiroop? Honing lukt ook. Geen of onvoldoende sesamzaadjes? Chiazaadjes zijn ook geschikt. Maak tot slot gerust een grotere portie: in een goed afgesloten potje blijven deze knapperige cashews makkelijk enkele dagen goed. Perfect als snack, tussendoortje, onderweg,...
Share this Recipe
Speak Your Mind