Recepten - origineel
Spinazie met tomaat en halloumi (Pascale Naessens)
Dit recept is één van Pascale Naessens haar favoriete creaties. Ze maakt het graag klaar wanneer er weinig tijd is. Laat je niet afschrikken door het korte ingrediëntenlijstje, dit snelle keto-gerecht is heel smaakvol en lekker gezond.
Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Tags: aperitief, aperitiefhapje, apero, borrelhapje, chili, curry, gehakt, gehaktbal, gehaktballetjes, gember, hapje, koriander, origineel, pikant, pittig, rund, runds, rundsvlees, snack, tapa, tapas, Thai, Thailand, Thais, verrassend
Visnuggets
Wanneer je gasten over de vloer krijgt, zijn allerhande hapjes altijd leuk om je kookkunsten te tonen. Ook met vis kan je toffe dingen maken. Kippennuggets kent iedereen, maar heb je al eens visnuggets gemaakt? Dit eenvoudige recept helpt je op weg. Zalig met (verse!) tartaarsaus.
Tags: amuse, bezoek, bloem, ei, eieren, feest, feestelijk, feestje, frituren, gefrituurd, griet, hapje, heek, kabeljauw, kibbeling, kippennuggets, koolvis, leng, olie, origineel, paneren, pladijs, pollak, simpel, snack, tapa, tapas, tartaar, tartaarsaus, tussendoor, verrassend, vis, visnuggets, vissnack, voorgerecht, witte vis
Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers (Jeroen Meus)
Fans van een lekker stuk biefstuk weten dat zo'n mals en smakelijk stuk vlees weinig liefde heeft om echt te schitteren. Een simpel sausje is ruimschoots voldoende, iets dat Jeroen Meus uiteraard ook weet. In dit recept presenteert onze dagelijkse kok een heel lekkere saus met Madeira. Zalig lekker met gebakken patatjes en frisse waterkers.
Tags: aardappelen, alledaags, Belgisch, biefstuk, dagelijkse kost, één, feestelijk, gebakken aardappelen, gebakken patatjes, Jeroen Meus, kruidig, madeira, mediterraans, net dat beetje meer, origineel, rund, runds, rundsvlees, steak, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, verrassend, waterkers, zondag, zondagse kost
Prei met spek en kerstomaatjes
Wanneer het eten redelijk snel op tafel moet staan en je iets heel gewoon wil serveren dat toch niet aanvoelt als diezelfde dagelijkse kost, is dit recept goed bij de lente past een winner. Prei aangevuld met knapperige spekjes, zoete kerstomaatjes en gebakken patatjes: heerlijk simpel, verfrissend anders en lekker voor het hele gezin.
Tags: aardappelblokjes, aardappelen, anders, bieslook, gebakken aardappelen, gebakken patatjes, gerookt spek, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, lente, origineel, pijnboompitjes, pijnboompitten, prei, preiringen, rozemarijn, sjalot, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verfrissend, voor kids, voor kinderen, witte wijn
Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)
Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!
Tags: Arabische invloeden, butternut, butternutpompoen, chili, chilivlokken, detox, exotisch, fusion, gember, gezond, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, krachtig, kurkuma, low carb, lunch, mager, Oosters, opvallend, origineel, pompoen, pompoensoep, soep, sofie dumont, speciaal, uniek, veel smaak, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend, voorgerecht, vtm koken, wereldkeuken
Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.
Tags: butternut, butternutpompoen, comfort food, comfortfood, dieet, diëten, eenpasgerecht, geen koolhydraten, gezond, halloumi, herfst, honing, kastanjepompoen, kruidig, low carb, mager, origineel, oven, ovenschotel, pastinaak, pompoen, pompoenpitten, pompoenzaden, rode biet, sana, Sandra Bekkari, speciaal, tijm, trostomaat, trostomaatjes, trostomaten, uniek, vegetarisch, vegetarisme, veggie, vermageren, verrassend, wereldkeuken, winter, zoet-zout
Spek met geroosterde spruiten en champignons (Colruyt)
Spruitjes mogen dan wel een kwalijke reputatie hebben, juist klaargemaakt zijn ze echt wel lekker. In dit recept worden ze piekfijn gecombineerd met kastanjechampignons, wat perfect past bij gebakken spek en een simpel (maar lekker!) gekookt patatje. Lekkere, gewone kost van Colruyt.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, België, Belgisch, boerenkost, bruine fond, champignons, citroen, Colruyt, fond, gekookte aardappelen, gerookt spek, geroosterd, gewoon, gezouten spek, grootmoeders keuken, herfst, herfstig, kastanjechampignons, origineel, oven, paddenstoelen, pecorino, roosteren, simpel, spek, spruiten, spruitjes, vlaams, Vlaanderen, winter, wintergroenten, winters
Steak met Cajun patatjes en rodekoolsla
Met dit toffe en vooral verrassende recept scoor je zonder twijfel! Dit gevarieerd en kruidig recept combineert heerlijke wereldsmaken tot een verfijnd en toch stevig gerecht waar je tafelgenoten aangenaam mee zal verrassen. Perfect voor een gezellige avond of intieme date.
Tags: 14 februari, aardappel, aardappelen, basilicum, biefstuk, cajun, coleslaw, fris, fusion, geroosterd, gezellig, grill, grillen, intiem, kruiden, kruidig, liefde, oregano, origineel, oven, paprika, patatjes, rode kool, rodekool, romantisch, roosteren, rund, rundsvlees, salade, steak, valentijn, verrassend, wereld, wereldkeuken, werelds
Cheesecake met pompoen en speculaas
Het leuke aan kaastaart/cheesecake is dat het een ongelooflijk eenvoudig recept is dat heel wat variaties toelaat. Je kan er dan ook in elk seizoen mee aan de slag. Deze variant is bijvoorbeeld ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden.
Tags: België, Belgisch, boter, cake, cheesecake, chocolade, dessert, eieren, gesuikerd, grootmoeders keuken, halloween, herfst, herfstmaanden, kaastaart, klassieker met een twist, koffie, mascarpone, melk, nagerecht, origineel, pompoen, pompoenblokjes, ricotta, room, snack, speculaas, speculoos, suiker, taart, thee, tussendoortje, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, winter, wintermaanden, witte chocolade, zoet, zoetigheid
Dessertpizza met zwarte pens
Het concept van een pizza is zo eenvoudig dat je er eigenlijk best creatief mee kan zijn. Je kan er zelfs een origineel dessert van maken! In dit verrassende recept worden de rijkelijke smaken van zwarte pens en appel gecombineerd tot een winters nagerecht. Heerlijk, feestelijk en je gasten zullen versteld staan!
Tags: appel, combinatie, dessert, feestdagen, fusion, gesuikerd, granaatappel, granaatappelpitjes, herfst, kaneel, kaneelappel, kerst, kerstmis, kerstvakantie, met een twist, nagerecht, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, pens, pensen, pizza, speciaal, suiker, uniek, verrassend, winter, winters, zoet, zoet-zout, zoete pizza, zwarte pens
Rösti’s met bieslook (Sofie Dumont)
Wanneer je kroketjes of frietjes wat beu bent, zijn rösti's een leuk alternatief. Deze verrassende aardappelpannenkoekjes (het officieuze hoofdgerecht van Zwitserland) kan je bovendien makkelijk zelf maken, zoals Sofie Dumont toont in dit recept. Het resultaat is heerlijk feestelijk!
Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)
Originele hapjes voor een feestelijke gelegenheid, vragen om een verrassende combinatie van smaken. In dit toffe recept van Colruyt wordt dat idee perfect uitgevoerd: een toastje van peperkoek met het sappige van mango en karaktervolle van zwarte pens. Een heerlijk hapje voor elk feestelijk moment!
Tags: aperitief, aperitieven, Colruyt, feest, feestelijk, hapje, herfst, kerst, kerstmis, koud, koud hapje, makkelijk, mango, origineel, Pasen, peperkoek, speciaal, tapa, tapas, toast, toastje, uienconfijt, verjaardag, verrassend, winter, zoet-zout, zwarte pens
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tags: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven
Appelen met veenbessen
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.
Tags: appel, appelen, appeltjes, bijgerecht, Calvados, chique, citroen, feestdagen, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, herfstmaanden, kaneel, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, nieuwjaar, nootmuskaat, origineel, oud en nieuw, oudjaar, oven, pocheren, porto, retro, veenbessen, veenbessencompote, veenbessenconfituur, veenbessensaus, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, wild, wildseizoen, winter, wintermaanden, zoet, zoet-zout, zondag, zondagse kost