Mosselen op Thaise wijze? Het beste recept vind je hier! Mosselen op Thaise wijze? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Mosselen op Thaise wijze

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Mosselen op Thaise wijze, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
Mosselen op Thaise wijze
Recept Afdrukken
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Mosselen op Thaise wijze
Recept Afdrukken
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Spoel de mosselen schoon.
  2. Snipper de ui en selder in grove stukken. Schil de gember en versnijd in plakjes.
  3. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Bak de ui, selder en gember kort aan.
  4. Snipper ondertussen de chilipeper in schijfjes (verwijder de zaadjes indien het niet te pittig mag zijn) en kneus de stengels citroengras.
  5. Voeg chili, citroengras, kokosmelk en groene curry toe. Roer even om en voeg aansluitend de mosselen toe.
  6. Overgiet met de witte wijn en laat een vijftal minuten garen op hoog vuur. Schud op zodat alle smaakmakers goed kunnen mengen.
  7. De mosselen zijn klaar eenmaal ze allemaal geopend zijn. Werk af met koriander en enkele druppels vers limoensap. Lekker met brood of rijst. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*