Recepten - Zeeuwse mosselen
Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?
Tags: barbecue, bbq, bier, koken met bier, ladychef, mosselen, mosterd, noordzee, Oude Geuze, papillot, peterselie, room, roomsaus, selder, snel klaar, sofie dumont, venkel, vis, witte selder, zee, Zeeuwse mosselen, zoete ui, zomer, zomers, zuurdesembrood
Mosselen op Thaise wijze
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Tags: chili, chilipeper, citroengras, droge witte wijn, gember, groene curry, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, mosselen, origineel, pittig, rode chili, romig, selder, Thailand, Thais, ui, verrassend, weekdier, weekdieren, wereldkeuken, witte selder, witte wijn, zee, Zeeuwse mosselen, zeevrucht, zeevruchten