Buiten Koken? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Buiten Koken? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - buiten koken

Halloumi-speksatés

Halloumi-speksatés
Halloumi, de Cypriotische grillkaas die niet smelt, kom je vooral tegen in vegetarische gerechten. Het is dan ook een prima alternatief voor vlees. Anderzijds is dat ook een beetje jammer, het zorgt er immers voor dat vleeseters er wel eens hun neus voor ophalen. Zonde, natuurlijk. Ook in combinatie met vlees is de grillkaas erg lekker. Deze satés met spek zijn jouw nieuwe favoriet bij de eerstvolgende barbecue!

Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)

Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)
Liefhebbers van een geslaagde barbecue weten dat de hoofdrol voor een lekker stuk vlees weggelegd is. In dit smakelijke recept van Jeroen Meus gaat die titel naar een Côte à l'os, één van de lekkerste stukjes rundsvlees. Vergezeld van een smeuïge aubergine-bereiding en aardappeltjes, zorg je zonder veel moeite voor een heerlijk luxueuze maaltijd die helemaal op de BBQ kan klaargemaakt worden.

Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)

Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.