Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 1 rijpe mango
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel mirin of rijstazijn
- 2 cm gember
- 1 snuifje Kaneel
- 1 snuifje chilipoeder
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- olie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de zalmfilets uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Schil de mango en versnijd in blokjes.
- Doe de mangoblokjes in een steelpannetje met een scheutje water. Breng aan de kook en zet dan het vuur af. Laat uitlekken.
- Doe ook de sojasaus in een steelpan. Voeg de geraspte gember, sesamolie, het snuifje kaneel, chili en mirin. Breng aan de kook.
- Mix ondertussen de uitgelekte mangoblokjes fijn. Voeg toe aan de steelpan. Laat het sausje reduceren tot ongeveer de helft overblijft.
- Wrijf een ovenschaal in met een beetje neutrale olie (arachide, zonnebloem,...). Wrijf desgewenst in met een teentje look voor een subtiel, extra smaakaccent.
- Schik de zalmfilets in de ovenschaal. Lepel op elke filet mangosaus en bestrooi met sesamzaadjes.
- Laat de zalmfilets zo'n 15 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven (160°). Serveer met gestoomde groentjes en rijst of noedels. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind