olijfolie | olijfolie |

 

Recepten - olijfolie

Vitello tonnato burgers

Vitello tonnato burgers
Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)
Parelcouscous is een tof ingrediënt om wat meer variatie op tafel te toveren. De fijne structuur doet eerder denken aan pasta en het past bij een veelheid aan ingrediënten. Jeroen Meus kiest in dit rijke gerecht voor malse kip, verschillende groentjes, Noord-Afrikaanse accenten en een verfijnde kruidencoulis. Perfect voor een grotere groep. Om duimen en vingers af te likken!

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)

Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)
De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!

Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant, met extra veel smaak en enkele Mexicaanse accentjes.

Kippendijen met honing en mosterd

Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!

Kip alla cacciatore (Jamie Oliver)

Kip alla cacciatore (Jamie Oliver)
Met dit authentieke recept uit Italië kan je altijd scoren. "Alle cacciatora" kan je vertalen als "op jagers wijze", ofwel een simpele stoofpot met krachtige en eerlijke smaken. Ontdek in dit recept hoe Jamie Oliver deze Italiaanse klassieker met kip, tomaten en olijven klaarmaakt.

Rosbief, geroosterde aardappelen en gebakken bloemkool met pancetta (Jeroen Meus)

Rosbief, geroosterde aardappelen en gebakken bloemkool met pancetta (Jeroen Meus)
Voor Jeroen Meus, de sympathiekste tv-kok van Vlaanderen, is een rosbief het perfecte stuk vlees om op een feestelijker moment te serveren. Bereid op de juiste wijze is dit malse stuk rundsvlees een echte delicatesse. In dit feestelijke recept combineert Jeroen de fijne lapjes vlees met krokante aardappeltjes, gebakken bloemkool en een passend sausje.

Frittata

Frittata
Frittata is een fantastisch gerecht uit Italië dat ideaal is om je koelkast op te ruimen. Behalve eieren past er immers werkelijk alles in. Bovendien wordt het ingezet als ontbijt, lunch, tussendoortje of diner. Het is dan ook een schoolvoorbeeld van authentieke Italiaanse armoedekost (Cucina povera). De term 'frittata' betekent 'gebakken', en dat dekt de lading prima: eender welke restjes die samen worden gebakken in geklutste eieren. Het resultaat lijkt dan ook op een dikke omelet of Franse quiche. Met dit basisrecept kan ook jij deze Italiaanse klassieker proberen.

Pastagratin met chipolata (Colruyt)

Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!

Ovenschotel met kip en spinazie (Gordon Ramsay)

Ovenschotel met kip en spinazie (Gordon Ramsay)
In dit toffe gerecht gaat de Britse topchef Gordon Ramsay op zoek naar zo veel mogelijk smaak op een zo gezond mogelijke manier. Het is immers geen geheim dat veel dingen die we graag eten niet zo gezond zijn. Niets van dat in deze heerlijke low carb ovenschotel: kip, prei, witte bonen en spinazie garanderen een zalig avondmaal!

Zeewolf met spek, geroosterde aardappel en veldsla (Jeroen Meus)

Zeewolf met spek, geroosterde aardappel en veldsla (Jeroen Meus)
Liefhebbers van vis weten dat zeewolf een absolute delicatesse is. Het malse vlees heeft veel smaak en laat zich makkelijk omringen door tal van ingrediënten. In dit recept kies Jeroen Meus voor een feestelijke aanpak: opgerold in spek, met knapperige aardappelen en frisse veldsla.

Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)

Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)
Heb jij restjes oud brood liggen? Gooi ze niet weg. Perfect voor een pappa al pomodoro!

Ovenschotel met kipfilet en Boursin

Ovenschotel met kipfilet en Boursin
Dit is een echte klassieker zonder officieel recept: een ovenschotel kip met boursin (kruidenkaas). Het basisidee is heel simpel, waardoor er heel wat recepten te vinden zijn. Met dit recept heb je alvast een uitstekende basis én je kan nog steeds naar hartenlust variëren door groentjes toe te voegen of weg te laten.

Havermoutpannenkoekjes met appel en kaneel (Sandra Bekkari)

Havermoutpannenkoekjes met appel en kaneel (Sandra Bekkari)
Als gezondere variant op een klassieke pannenkoek bedacht Sandra Bekkari deze leuke en smaakvolle havermoutpannenkoekjes. De volle smaak op basis van banaan en havermout komt helemaal tot zijn recht met hartverwarmende appeltjes en een snuifje kaneel. Extra heerlijk doorheen de herfst- en wintermaanden!

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.