Griekse Yoghurt | Griekse Yoghurt |

 

Recepten - Griekse yoghurt

Komkommersalade met haring

Komkommersalade met haring
Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)
De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.

Yoghurtdip met komkommer

Yoghurtdip met komkommer
Deze gezonde dipsaus heeft wat weg van tzatziki, de Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook, maar is sneller en eenvoudiger. Perfect om een groep gasten snel en efficiënt van een lekker maar gezond hapje te voorzien.

Piripiri kip met rijst en koolsla

Piripiri kip met rijst en koolsla
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.

Aardappelsalade met maatjes

Aardappelsalade met maatjes
Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.

Smeersalade van beenham en koolrabi

Smeersalade van beenham en koolrabi
Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.

Herfstsalade met pompoen en spek

Herfstsalade met pompoen en spek
De typische slaatjes van bij je slager of uit de supermarkt beu? Dan biedt deze knapperige herfstsalade een uitweg: met stukjes gerookt spek en pompoen maak je heerlijk smeersel. Prima bij een verse boterham of een knapperig stokbroodje.

Macaroni ham-kaas met yoghurtsaus

Macaroni ham-kaas met yoghurtsaus
Macaroni met ham en kaassaus is een zalige klassieker om regelmatig terug op het menu te laten verschijnen. Anderzijds is het een weinig gezonde keuze. Gelukkig probeert dit recept daar iets aan te doen. Door de kaassaus te bereiden met Griekse yoghurt is het resultaat minder vet, maar zeker zo smeuïg. De frisse erwtjes zorgen er bovendien voor dat er ook een groente aanwezig is.

Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)

Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)
Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.

Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)

Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!

Appelcake met amandel

Appelcake met amandel
Een lekkere klassieker bij thee, koffie, als nagerecht of tussendoortje: cake! Het simpele basisrecent kan je makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes appel. In dit recept gaan we nog een (klein) stapje verder, en zorgt amandel voor een verfijnde extra smaaksensatie!

Yoghurttrifle met mango

Yoghurttrifle met mango
Een trifle is een leuk dessert dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. Het principe is eenvoudig: je vult een grote kom om individuele glaasjes met enkele lagen lekkers. Je kan er dan ook eindeloos mee variëren. Dit recept werkt bijvoorbeeld met frisse yoghurt, die heerlijk wordt aangevuld met mango, munt en knapperige koekjes. Zo klaar en het presenteert geweldig!

Frozen yoghurt van bosbessen

Frozen yoghurt van bosbessen
Het concept van 'Frozen yoghurt' is zo gemakkelijk dat het standaard in je culinaire trukendoos moet zitten. In geen tijd kan je een frisse afsluiter of lekkere snack maken die altijd past. Meer dan (Griekse) yoghurt en bevroren fruit - bosbessen in dit geval - heb je niet nodig.