Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook? Het beste recept vind je hier! Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook
Recept Afdrukken
Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 1uur 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 1uur
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd een kruisje in de bovenzijde of de platte kant van de kastanjes. Kook ze vervolgens 15 minuten in een pan met een ruime hoeveelheid water.
  2. Nu ga je de kastanjes pellen. Dit is best een vervelend klusje, want het velletje geeft zich niet zomaar gewonnen. Het pellen gaat het makkelijkst als de kastanjes nog behoorlijk heet zijn, maar pas op dat je je vingers niet brandt. Haal telkens een stuk of vijf kastanjes uit de pan om te pellen, zodat de rest warm blijft.
  3. Vervolgens snijd je de knoflooktenen en uien fijn. Je gaat de soep straks nog pureren, dus je hoeft geen perfecte, gelijkmatige stukjes te snijden.
  4. Smelt de boter in een grote pan. Voeg de gesneden uien en knoflooktenen toe en bak ze zacht. Hierna doe je de bouillon en kastanjes in de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten trekken op laag vuur.
  5. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Als de soep te dik is naar je smaak, kun je eventueel nog wat bouillon toevoegen.
  6. De bieslook snijd je fijn en voor wat ‘bite’ kun je enkele walnoten in grove stukken hakken.
  7. Nadat je de soep in kommen hebt geschept, garneer je de soep met een eetlepel Griekse yoghurt, wat fijngesneden bieslook en eventueel de stukjes walnoot en wat zwarte peper.
Notities

Er zijn van die dingen die typisch bij de herfst horen. Zo begin je weer met energieprijzen vergelijken om te kijken of je kunt besparen nu je in de herfstmaanden meer tijd binnenshuis doorbrengt en meer energie verbruikt. Kastanjes horen ook echt bij de herfst. En in tegenstelling tot de bekende paardenkastanje, die erg bitter smaakt, is de tamme variant een heel smakelijk ingrediënt. Je kunt tamme kastanjes simpelweg poffen of er een heerlijke kastanjetaart mee maken. En deze vegetarische soep is ook ontzettend lekker! 

Je kunt kastanjes gaan rapen in het bos, maar officieel mag dit niet. Boswachters willen echter nog weleens een oogje dichtknijpen als de kastanjes voor eigen gebruik zijn, vertelde een woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos vorig jaar aan Radio 2. Natuurlijk kun je ook kastanjes kopen bij de groentewinkel of in een supermarkt met een uitgebreid assortiment. En de voorbereidingstijd kun je aanzienlijk verkorten als je gepelde exemplaren koopt.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*