Recepten - Jeroen Meus
Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.
Tags: amandel, appel, appelbol, appelbollen, bakken, bladerdeeg, bloem, bloemsuiker, boter, dagelijkse kost, deeg, dessert, eieren, frangipane, gebak, gesuikerd, Jeroen Meus, kaneel, koek, koffie, kristalsuiker, nagerecht, oven, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, zoet
Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.
Tags: balletjes, broccoli, carbonara, comfort food, Dagelijke kost, diepvrieserwten, dragon, easy, één, eieren, erwten, erwtjes, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grillen, groene groenten, groene groentjes, Jeroen Meus, kids, kidsproof, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, Provençaalse kruiden, tv
Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!
Tags: bladspinazie, cayenne, cayennepeper, chipolata, comfort food, dagelijkse kost, één, gerookt spek, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, kindvriendelijk, kruidig, look, oesterzwam, oesterzwammen, pasta, penne, romig, room, roomkaas, salie, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, tijm, tomatenblokjes, tv, worst, worstjes
Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)
Parelcouscous is een tof ingrediënt om wat meer variatie op tafel te toveren. De fijne structuur doet eerder denken aan pasta en het past bij een veelheid aan ingrediënten. Jeroen Meus kiest in dit rijke gerecht voor malse kip, verschillende groentjes, Noord-Afrikaanse accenten en een verfijnde kruidencoulis. Perfect voor een grotere groep. Om duimen en vingers af te likken!
Tags: comfort food, coulis, courgette, couscous, dagelijkse kost, één, gember, gestoofd, gevogelte, groene kruiden, Jeroen Meus, kikkererwten, kip, kippenbouten, komijn, koriander, kruidencoulis, kruidig, limoen, olijven, Oosters, oregano, oven, ovenschotel, parelcouscous, passata, pasta, pijnboompitten, stoofschotel, stoven, tomaten, veel groenten, veel groentes, venkel, wereldkeuken, werelds, witte wijn, wortel
Appelcake met honing (Jeroen Meus)
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.
Tags: alle seizoenen, appel, appelen, bakken, bloem, boter, cake, dagelijkse kost, dessert, één, eieren, feest, feestelijk, fruit, gebak, grootmoeders keuken, honing, Jeroen Meus, kaneel, kids, kinderen, klassiek, klassieker, koffie, met een twist, nagerecht, origineel, oven, quatre cart, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vanille, zoet
Rosbief, geroosterde aardappelen en gebakken bloemkool met pancetta (Jeroen Meus)
Voor Jeroen Meus, de sympathiekste tv-kok van Vlaanderen, is een rosbief het perfecte stuk vlees om op een feestelijker moment te serveren. Bereid op de juiste wijze is dit malse stuk rundsvlees een echte delicatesse. In dit feestelijke recept combineert Jeroen de fijne lapjes vlees met krokante aardappeltjes, gebakken bloemkool en een passend sausje.
Tags: België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, bruine saus, dagelijkse kost, feest, feestdagen, feestelijk, geroosterd, geroosterde aardappelen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, nieuwjaar, oud en nieuw, pancetta, rosbief, rund, runds, rundsvlees, speciaal, spek, uitgebreid, zondag, zondagse kost
Zeewolf met spek, geroosterde aardappel en veldsla (Jeroen Meus)
Liefhebbers van vis weten dat zeewolf een absolute delicatesse is. Het malse vlees heeft veel smaak en laat zich makkelijk omringen door tal van ingrediënten. In dit recept kies Jeroen Meus voor een feestelijke aanpak: opgerold in spek, met knapperige aardappelen en frisse veldsla.
Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, beginner, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, doordeweeks, één, gekookte aardappelen, gewoon, Jeroen Meus, Luikse pens, Luikse pensen, pens, pensen, simpel, snel klaar, snel klaargemaakt, tomaat, tomatensaus, voor elke dag, witte pens, witte pensen, worst
Varkenskotelet met wortelpuree, bimi en pickles (Jeroen Meus)
Als er één chef de kunst verstaat om van een alledaags gerecht toch iets speciaals te maken, is het wel Jeroen Meus. In dit heerlijk doordeweeks recept zorgt hij voor typische Vlaamse kost: een varkenskotelet met wortelpuree. De bimi - jonge broccolistengels - zorgen samen met een flinke schep pickels voor een verrassende afwerking.
Tags: alledaags, België, Belgisch, bimi, boerenkost, broccoli, comfort food, dagelijkse kost, één, gewoon, gewoon lekker, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, kotelet, pickles, puree, stoemp, typisch, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, weinig werk, wortelen, wortelpuree
Zalm met erwtenstoemp, bacon en bearnaise (Jeroen Meus)
Dit recept van Jeroen Meus staat voor een rijkelijk gerecht dat veel lekkers combineert. Jeroen combineert een flink stuk zalm met een stevige puree waar erwtjes en knapperige stukjes bacon de show stelen. Een klassieke (maar zelfgemaakte!) bearnaisesaus maakt het festijn compleet. Een ideaal gerecht wanneer het net iets meer mag zijn.
Tags: bacon, bearnaise, bearnaisesaus, dragon, erwtenpuree, erwtenstoemp, gastrique, gerookt spek, groene kruiden, kervel, kruiden, kruidig, laurier, luxe, luxueus, puree, royaal, saus, spek, spekjes, stoemp, surf en turf, vis, witte wijn, zalm, zee, zondag, zondagse kost
Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Tags: basilicum, beginner, comfort food, courgette, dagelijkse kost, easy, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, makkelijk, olijven, pasta, pecorino, pijnboompitten, rode chili, rucola, simpel, snel klaar, spaghetti, starter, tomaat, vegetarisch, veggie, zomers, zwarte olijven
Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Tags: appel, appelsap, cayenne, dagelijkse kost, exotisch, fris, Jeroen Meus, kip, kipreepjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, pikant, pittig, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, sla, slaharten, tahini, tandoori, wereldkeuken, yoghurt, zomer, zomers
Citroentiramisu (Jeroen Meus)
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Tags: citroen, citroenkoekjes, citroensap, dagelijkse kost, dessert, eieren, fris, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koffie, limoncello, mascarpone, mixer, nagerecht, speciaal, suiker, thee, tiramisu, toetje, variant, vegetarisch, veggie, zoet, zomer
Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers (Jeroen Meus)
Fans van een lekker stuk biefstuk weten dat zo'n mals en smakelijk stuk vlees weinig liefde heeft om echt te schitteren. Een simpel sausje is ruimschoots voldoende, iets dat Jeroen Meus uiteraard ook weet. In dit recept presenteert onze dagelijkse kok een heel lekkere saus met Madeira. Zalig lekker met gebakken patatjes en frisse waterkers.
Tags: aardappelen, alledaags, Belgisch, biefstuk, dagelijkse kost, één, feestelijk, gebakken aardappelen, gebakken patatjes, Jeroen Meus, kruidig, madeira, mediterraans, net dat beetje meer, origineel, rund, runds, rundsvlees, steak, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, verrassend, waterkers, zondag, zondagse kost
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Tags: basic, beginner, broodkruim, chapelure, comfort food, comfortfood, dagelijkse kost, easy, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gehakt, gehakt parmentier, gehaktschotel, hachis parmentier, Jeroen Meus, lekker, oven, ovenschotel, Parmentier, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, puree, simpel, tijm, tomaten, tomatenblokjes