Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 3 preistengels
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 dl droge vermout
- 3 dl room
- 150 gram kruidenkaas
- 500 gram spaghetti
- enkele sprietjes bieslook
- 8 plakjes gerookte zalm
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd het voetstuk en het meeste van de donkergroene uiteindes van de preistengels. Halveer in de lengte en spoel grondig. Laat uitlekken.
- Pel de uien, halveer en snipper in fijne halve ringen. Plet het teentje look.
- Snijd de halve preistengels nogmaals in de lengte in twee en snipper fijne stukjes van ongeveer één centimeter groot.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de stukjes prei toe en laat een vijftal minuten stoven.
- Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook Gaar de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes toe aan de prei.
- Overgiet de prei met de droge vermout. Laat de alcohol even verdampen, roer dan de kruidenkaas en room door de prei. Laat 10 minuutjes pruttelen.
- Snipper ondertussen de bieslook fijn en de zalm in reepjes van ongeveer één centimeter breed.
- Giet de gegaarde spaghetti af en meng door de saus. Voeg ook scheutje van het kookvocht toe.
- Kruid bij met zwarte peper en, indien nodig zout (let op: gerookte zalm is ook best zout).
- Roer net voor het opdienen de zalmreepjes en bieslooksnippers door de spaghetti. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind