Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember
- 1 broccoli in roosjes versneden
- 1 bussel groene asperges in stukjes van 1 à 2 cm
- 200 gram fijne bonen gehalveerd
- 0,5 courgette in kwarten versneden
- 400 gram Japanse noedels of noedels naar wens
- 200 gram erwten
- 1 limoen
- 2 limoenblaadjes
- 8 dl kokosmelk
- 1 eetlepel groene curry
- 1 scheut arachideolie
- 1 scheut vissaus
- enkele takjes koriander
- limoensap
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel de ui, halveer en snijd in fijne reepjes. Plet de teentjes look tot pulp.
- Verhit een scheut arachideolie in een wok. Fruit de ui en knoflook.
- Rasp het stukje gember en voeg toe. Laat op een zacht vuur meebakken.
- Voeg de groene groentjes één voor één toe aan de wok, op basis van hardheid. Start met de broccoliroosjes, voeg dan de stukjes asperge toe. Vervolg met de gehalveerde boontjes en daarna de stukjes courgette.
- Roerbak de groentjes zodat ze beginnen te garen maar nog steeds knapperig zijn.
- Overgiet met de kokosmelk. Voeg de limoenblaadjes en een flinke eetlepel groene curry toe. Laat 10 minuten pruttelen.
- Gaar ondertussen de noedels in een royale portie gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Werk de saus af met wat limoenzeste en een scheut vissaus (gewoon zout kan ook).
- Serveer de noedels met een flinke lepel groentecurry en enkele korianderblaadjes. Fris tot slot op met enkele druppels vers limoensap. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind