Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram capellini
- 500 gram gemengd gehakt
- 300 gram Parijse paddenstoelen
- 200 gram kleine tros- of kerstomaatjes
- 100 gram rucola
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rood chilipepertje
- 1 snuifje oregano gedroogd
- olijfolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan (sauteuse). Bak het gehakt rul, maar laat het gerust wat aanbakken. Ook grote brokken zijn helemaal oké.
- Breng het gehakt op smaak met gedroogde oregano.
- Snipper de ui, het teentje knoflook en chilipepertje fijn. Verwijder de pitjes indien het gerecht niet te pikant mag worden.
- Schep het gebakken gehakt uit de pan en zet opzij.
- Fruit de gesnipperde ui, knoflook en chilipeper in dezelfde pan zachtjes aan.
- Versnijd de paddenstoelen in kwartjes en voeg toe. Laat enkele minuten stoven.
- Breng ondertussen een royale portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Halveer ondertussen de tomaatjes en spoel de rucola.
- Voeg het gehakt terug toe aan de pan. Roer er aansluitend de beetgaar gekookte pasta met een beetje kookvocht door.
- Voeg de halve stukjes tomaat met een scheutje olijfolie toe. Roer wederom door elkaar.
- Roer net voor het serveren de rucola door de pasta. Dien daarna meteen, eventueel vergezeld van wat Parmezaanse kaas, op. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind