Recepten - simpel
Kippenboutjes in limoncello
Een mals kippenboutje is een fantastische keuze in talloze situaties. Als hapje, op de barbecue, in een ovengerecht,... In dit recept presenteren we een extra zomerse variant dankzij een simpele marinade van limoncello. Dit typisch Italiaanse drankje op basis van citroen heeft de perfecte frisheid om kippenboutjes naar een ander niveau te tillen!
Tagged With: amuse, aperitief, apero, barbecue, bbq, bijgerecht, citroen, eenvoudig, gemarineerd, italiaans, Italië, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, limoncello, marinade, simpel, starter, tapa, tapas, tijm, vlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers
Schelvishaasje met mosterdsaus, boontjes en kroketten (Colruyt)
De essentie van een lekker gerecht? Een handvol kwaliteitsvolle producten die erg goed bij elkaar passen en alle ruimte krijgen om te schitteren. Denk bijvoorbeeld, zoals in dit recept, aan een zuiver stukje vis met een romig sausje. Aangevuld met boontjes en kroketjes levert dat fantastisch lekkere én eenvoudige dagelijkse kost op met een licht feestelijk randje!
Tagged With: aardappelkroketten, alledaags, België, Belgisch, boontjes, Colruyt, comfort food, eenvoudig, feest, feestelijk, graandmosterd, groene bonen, grootmoeders keuken, kindvriendelijk, kroketten, mosterd, noordzee, puur, roomsaus, roomsausje, saus, sausje, schelvishaasje, schilvis, simpel, sperziebonen, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zee, zuiver
Aubergine-rolletjes met mozzarella
De lekkerste hapjes zijn vaak de meest eenvoudige. Zo kan je immers de zuivere, pure smaken van je ingrediënten het beste laten schitteren. Dit snelle hapje dat je zowel in de pan, oven of op de barbecue kan bereiden is daar een uitstekend voorbeeld van: dunne plakjes aubergine opgerold met wat mozzarella en gremolata. Een topper als amuse, tapa of bijgerecht!
Tagged With: amuse, aperitief, apero, aubergine, barbecue, bbq, citroen, eenvoudig, gesmolten kaas, gremolata, hapje, kaas, knoflook, mozzarella, olijfolie, opgerold, oven, peterselie, simpel, snel klaar, starter, vegetarisch, veggie, voorgerecht, weinig ingrediënten
Meloen met prosciutto en rucola
Iedereen kent de klassieker der klassiekers wanneer het zonnetje weer schijnt: zoete partjes meloen vergezeld van een plakje rauwe ham. Fantastisch in alle eenvoud. Wens je er een iets vollediger (voor)gerecht van te maken? Dan is de rucolasalade uit dit recept jouw oplossing!
Luikse balletjes met frietjes en sla (Jeroen Meus)
België telt heel wat culinaire, plaatselijke tradities. Van een Oostends vispannetje, tot Luikse balletjes. Met die laatste klassieker gaat Jeroen Meus in dit recept aan de slag. Het betreft een gerecht met stevige gehaktballen vergezeld van een zoete saus met ui en stroop. Heerlijke, alledaagse kost waar ook de kleinste eters dol op zullen zijn!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, frieten, frietjes, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gewoon, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, klassieker, kropsla, lokaal, Luik, Luikse stroop, mayonaise, plaatselijk, simpel, sla, stroop, traditioneel, zoet, zout-zout
Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)
Soms moet je de lekkerste dingen niet ver zoeken. Een eenvoudige toast is zo eenvoudig en veelzijdig te beleggen dat je het haast zou vergeten om nu en dan op het menu te zetten. Sofie Dumont doet dat niet! In dit recept één van haar favorieten: toast met avocado en een spiegeleitje. Ontbijt, lunch of zelfs diner: hier kan je altijd van genieten.
Tagged With: avocado, boter, boterham, brood, diner, eenvoudig, ei, eieren, kokosolie, lunch, ontbijt, simpel, snel klaar, sofie dumont, spiegeleitje, toast, toast avocado, vegetarisch, veggie, volkoren boterham, volkoren brood, voor elke dag
Tomatenrisotto met zeebaars (Colruyt)
Simpel en altijd lekker? Risotto, natuurlijk! De Italiaanse klassieker met rijst is een echte allemansvriend die op allerlei manieren bereid kan worden. De koks van supermarktketen Colruyt kiezen in dit recept voor de op-en-top mediterrane smaken van basilicum en tomaat, in combinatie met reepjes chorizo en een mals stukje zeebaars.
Tagged With: basilicum, beginner, chorizo, Colruyt, gebakken rijst, italiaans, Italië, kindvriendelijk, kippenbouillon, klassiek, klassieker, kruidig, makkelijk, mediterraans, origineel, rijst, risotto, simpel, smaakvol, tomaten, tomatenrisotto, vis, vis en vlees, witte wijn, zee, zeebaars, zonnig, zuiders
Pasta met ham, erwtjes en room (Nigella Lawson)
Voor de Britse tv-kok is dit recept is eentje uit de nostalgische doos. Haar kinderen waren er dol, maar ook nu ze volwassen zijn is het nog steeds een instant succes. Het recept lijkt op een klassieke macaroni met kaassaus, het is echter sneller, makkelijker en toch verfijner. In plaats van een bechamelsaus te bereiden, kookt ze simpelweg room in met Parmezaanse kaas. Geniaal lekker!
Tagged With: beginner, budget, diepvrieserwtjes, doordeweeks, easy, erwten, erwtjes, farfalle, geen moeite, gekookte ham, goedkoop, ham, hesp, kaas, kaassaus, kids, kinderen, kindvriendelijk, macaroni, Nigella Lawson, parmezaanse kaas, Parmigiano, pasta, room, roomsaus, simpel, snel klaar, voor elke dag, weinig ingrediënten, weinig werk
Steak Fiorentina (Gennaro Contaldo)
De pure, volle smaak van een verfijnd stuk rundsvlees is wereldwijd in trek. Er bestaan dan ook talloze bereidingen waar steak de hoofdrol in speelt. Ook in Firenze, de Toscaanse hoofdstad, hebben ze hun favoriete recept: Steak Fiorentina. De Italiaanse tv-kok Gennaro Contaldo kan je als geen ander vertellen hoe je dit aanpakt, aangevuld met een simpele maar doeltreffende salade op basis van venkel en babyartisjok.
Tagged With: artisjok, biefstuk, Firenze, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, low carb, mediterraans, rucola, rund, rundsvlees, salade, simpel, sla, slaatje, steak, T-bone steak, Toscane, venkel, zuiders
Andijviestoemp met pensen
Soms moet je het helemaal niet ver zoeken of ingewikkeld maken om lekker te eten. De klassieker die we kennen van oma of opa zijn vaak de beste en meest authentieke gerechten die voor een heerlijk gevuld maagje zorgen. Dit recept past perfect in dat rijtje: een smeuïge andijviestoemp met pensen en een lepeltje mosterd. Fantastisch, toch?
Tagged With: aardappelen, alle seizoenen, alledaags, andijvie, andijviepuree, België, Belgisch, boerenkost, comfort food, eenvoudig, gewoon, graanmosterd, grootmoeders keuken, het hele jaar door, kids, kindvriendelijk, laurier, loskokende aardappelen, mosterd, patatten, pens, pensen, puree, rode ui, simpel, stoemp, traditioneel, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, witte pensen, zwarte pensen
Gegratineerde bulgur met tomatensaus
Bulgur is een minder bekend product in West-Europa. Zonde, wat de fijne en toch ietwat grove graankorrels zijn heel populair rond de Middellandse Zee en in Klein-Azië (denk aan taboulé). De hoge voedingswaarde maakt het een interessant product voor wie gezond wil variëren. In dit vegetarische recept gaan we aan de slag met een pittig tomatensausje, veel kruiden, pesto en een smeuïg kaaskorstje. Simpel maar lekker!
Tagged With: balsamico, basilicum, bieslook, bulgur, chili, chilipeper, comfort food, durum, éénpansgerecht, gegrilde kaas, gegrilld, gember, graan, gratin, grillen, groene pesto, kaas, kerstomaat, kerstomaatjes, Klein-Azië, knoflook, kruidig, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, mozzarella, Noord-Afrikaans, oregano, oven, ovengebakken, parmezaanse kaas, pesto, pesto verde, pijnboompitjes, pikant, pittig, simpel, tarwe, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, voor elke dag, zuiders
Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.
Tagged With: Aziatisch, beginner, chili, chilipeper, edamame, éénpansgerecht, gebakken rijst, gember, kalf, kalfslapjes, kalfsreepjes, kalfsvlees, ketjap, ketjapsaus, knoflook, lente-ui, makkelijk, Oosters, Orientaals, rijst, rundsvlees, simpel, snel klaar, sojabonen, sojasaus, weinig ingrediënten, wereldkeuken, wok, wokken
Italiaanse zalmfilet met artisjokpesto
De volle, romige smaak van zalm is een allemansvriend die zich in heel wat keukens thuis voelt. Ook in mediterraanse gerechten kan de vis schitteren. Dit gezonde recept, dat dienst doet als royaal voorgerecht, vlotte lunch of licht diner, combineert zalm met een pesto van artisjok en een fris slaatje.
Tagged With: artisjok, artisjokken, artisjokpesto, chili, chilipeper, dieet, geroosterde artisjok, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, licht, licht diner, low carb, lunch, mediterraans, middellandse zee, pesto, pijnboompitten, pompoenpitten, rucola, salade, simpel, vermageren, vis, weinig ingrediënten, zalm, zalmfilet, zomer, zomers, zuiders
Heilbot op mediterraanse wijze
Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Tagged With: aardappelen, aardappelschijfjes, basilicum, beginner, eenvoudig, heilbot, kerstomaten, ovengebakken, ovenschotel, rozemarijn, simpel, smaakvol, tomaat, tomaten, vis, visfilet, weinig werk, witte vis, zuiver, zwarte olijven
Gegrilde dorade (Pascale Naessens)
Dorade, ofwel Goudbrasem, is een populaire vis in talloze restaurants. Vooral ronde de Middellandse Zee wordt de vis regelmatig klaargemaakt. Ook Pascale Naessens is er de dol op. De vis is niet alleen erg smaakvol, het volstaat om de vis te grillen om een mooi en lekker gerecht op tafel te toveren. Pascale houdt het erg puur met niks meer dan kruiden en gegrilde groentjes. Perfect op de barbecue of gewoon in de oven.
Tagged With: citroen, courgette, dieet, diëten, dorade, dorade royale, gegrild, goudbrasem, grillen, groentespies, groentespiesjes, knoflook, laurier, low carb, mager, paprika, Pascale Naessens, puur, rozemarijn, simpel, vermageren, vis, zuiver





