Zwarte Peper | Zwarte Peper |

 

Recepten - zwarte peper

Courgette carbonara (Jamie Oliver)

Courgette carbonara (Jamie Oliver)
In dit recept presenteert Jamie Oliver een leuke en net iets gezondere variant van een carbonara. De romige saus met Parmezaanse kaas en knapperige spekjes breidt de Britse chef uit met knapperige stukjes courgette. Een prachtig voorbeeld van comfort food waarbij je jezelf helemaal niet zo schuldig hoeft te voelen!

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)
Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.

Ovengebakken vis met pesto en aardappelschijfjes

Ovengebakken vis met pesto en aardappelschijfjes
Meer vis op het weekmenu zetten is ontegensprekelijk een goed idee. Het is niet alleen gezond, je kan heel wat werk overlaten aan de oven. Vrijwel elk stukje vis laat zich makkelijk en snel klaarmaken op die manier. In dit recept zorgt een laagje pesto in combinatie met aardappelschijfjes en paprikareepjes voor een verfijnd maar zalig alledaags resultaat.

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.

Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Op Sandra Bekkari kan je rekenen in je zoektocht naar lekkere, verrassend en gezonde receptjes. Dit smaakvolle soepje is zowel alledaags, als erg feestelijk wanneer je het serveert met sint-jakobsnoten. Extra bonus: ook de allerkleinsten zullen smullen van dit voedzame soepje met zoete aardappel en gember.

Ovengebakken fish ’n chips

Ovengebakken fish ’n chips
Fish 'n Chips is een echt begrip op de Britse eilanden. Deze snelle (en ietwat vettige) snack kan je vergelijken met onze typische frietjes en bijhorende vleessnacks. Erg lekker, maar helaas niet erg gezond. Daar heeft dit verrassend eenvoudige recept een geweldig antwoord op. Door al het werk aan de oven over te laten wordt het een voedzaam en gezond gerecht dat ideaal is op een drukke werkdag.

Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)

Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)
Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus
Met een zelfgemaakt knoflooksausje kan je op heel wat momenten scoren: op een barbecue, bij pita of lamsvlees,... Zo'n sausje maken is uiterst eenvoudig en je kan de scherpte helemaal zelf bepalen.

Kabeljauw uit de oven met kerstomaatjes en paddenstoelen (Sandra Bekkari)

Kabeljauw uit de oven met kerstomaatjes en paddenstoelen (Sandra Bekkari)
Voor eenvoudige en lekkere gerechten die erg gezond zijn ben je bij Sandra Bekkari altijd aan het juiste adres. In dit snelle recept gaat ze aan de slag met een lekker stukje vis, kerstomaatjes en heerlijke paddenstoelen. Heerlijk simpel!

Aperoglaasje met asperge en forel

Aperoglaasje met asperge en forel
Een moderne klassieker als hapje of tijdens de aperitief is een glaasje met verfijnd lekkers. Je kan er alle kanten mee op en het is bijzonder makkelijk te serveren. Dit recept met asperges, zeerkraal en forel is een echte smaaksensatie. Ideaal tijdens de lente, wanneer het Belgische 'witte goud' in seizoen is.

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!

Bistecca Fiorentina (Peppe Giacomazza)

Bistecca Fiorentina (Peppe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.

Capellini met scampi (Gordon Ramsay)

Capellini met scampi (Gordon Ramsay)
Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.