Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool? Het beste recept vind je hier! Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
Recept Afdrukken
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.
Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
Recept Afdrukken
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 20minuten 45minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 1uur
Instructies
  1. Start met de marinade: meng een flinke scheut olijfolie met wat wittewijnazijn, sojasaus en een royale portie vers gemalen zwarte peper.
  2. Wrijf de varkenshaas in met de marinade en laat minstens één uur rusten. Bij voorkeur kan het vlees de hele nacht marineren.
  3. Versnijd de aardappelen en bloemkool in hapklare stukjes. Versnijd de sjalotten in partjes.
  4. Meng sjalot, aardappel en bloemkool en kikkererwten door elkaar in een ruime ovenschotel met een behoorlijke scheut olijfolie, peper en zout.
  5. Laat de groentjes 30 minuten roosteren op 160°. Roer nu en dan om.
  6. Bak tegen het einde van de baktijd de varkenshaas langs elke kant kort aan: schroeien volstaat.
  7. Leg de varkenshaas in het midden van de groentjes en laat alles nog een kwartier verder bakken.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*