Recepten - lente-uien
Scampi met venkel en tuinkruiden
Geen zin in altijd weer dezelfde charcuterie op je brood? Of zocht je een lekker, verfijnd voorgerechtje? Deze kruidige scampi's in een fijn sausje met venkel zijn exact wat je zocht!
Tagged With: bieslook, brood, groen, groene kruiden, hapje, klente-ui, knoflook, koken met wijn, koriander, kruiden, kruidig, lunch, Marsala, met brood, oregano, peterselie, romig, saus, scampi, scampi's, snel klaar, starter, tuinkruiden, venkel, vis, voorgerecht, wijn, zee, zeevruchten, zure room
Thaise komkommersalade
Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda's, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!
Tagged With: Aziatisch, bijgerecht, cashew, chili, chilipeper, dressing, exotisch, geen koolydraten, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, knoflook, komkommer, koolhydraatarm, koriander, lente-ui, light, limoen, low carb, lunch, mager, mango, munt, noten, Oosters, Orientaals, papaya, pittig, rietsuiker, salade, sla, Thai, Thailand, Thais, verrassend, vissaus, voor elke dag, voorgerecht, Zuidoost-Azië
Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)
Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Tagged With: bimi, broccoli, broccolini, cashew, cashewnoten, dieet, diëten, éénpansgerecht, fris, geen koolhydraten, gemarineerd, honing, knoflook, koolhydraatarm, lente-ui, look, low carb, mager, marinade, Oosters, Pascale Naessens, scampi, sesam, sesamolie, snel klaar, soja, sojasaus, tomaten, tomatenconcentraat, vermageren, zoet-zout, zuiver
Italiaanse zalmfilet met artisjokpesto
De volle, romige smaak van zalm is een allemansvriend die zich in heel wat keukens thuis voelt. Ook in mediterraanse gerechten kan de vis schitteren. Dit gezonde recept, dat dienst doet als royaal voorgerecht, vlotte lunch of licht diner, combineert zalm met een pesto van artisjok en een fris slaatje.
Tagged With: artisjok, artisjokken, artisjokpesto, chili, chilipeper, dieet, geroosterde artisjok, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, licht, licht diner, low carb, lunch, mediterraans, middellandse zee, pesto, pijnboompitten, pompoenpitten, rucola, salade, simpel, vermageren, vis, weinig ingrediënten, zalm, zalmfilet, zomer, zomers, zuiders
Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)
Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, citroen, citroengras, gezond, honing, kip, kippengehakt, knoflook, koriander, Laab Gai, lente-ui, limoen, look, lunch, mager, munt, Oosters, Orientaals, rode ui, Romeinse sla, salade, sofie dumont, Thailand, Thais, vissaus, voor elke dag
Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)
Snel klaar, heel wat groentjes én een verrassende combinatie van ingrediënten? Dat is 100% Sandra Bekkari! Ontdek in dit speedy recept een smakelijke couscous met Noord-Afrikaanse vibes die heerlijk fris smaakt dankzij de stukjes pompelmoes en veel karakter op tafel brengt met kruidige stukjes inktvis.
Tagged With: afvallen, cashew, cashewnoten, couscous, dieet, diëten, eenvoudig, erwten, gezond, inktvis, inktvisringen, lente-ui, mager, mediterraans, Noord-Afrika, paprika, pompelmoes, puntpaprika, radijzen, ras el hanout, rozijnen, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, veel groentjes, vis, zoete paprika
Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Tagged With: Aziatisch, five-spice, gebakken rijst, gember, gewokt, honing, kip, kippendijen, knapperig, knapperige groentjes, komkommer, lente-ui, limoen, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, prei, qoj, rijst, snel klaar, sofie dumont, soja, sojasaus, sojascheuten, ui, veel groentjes, wok, wokken, wortel
Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)
Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kindvriendelijk, knoflook, makkelijk, oregano, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, selder, snel klaar, tomaat, tomatensaus, venkel, venkelzaad, voor elke dag, weinig ingrediënten, worst, worstjes, wortel
Exotische salade met rode biet
In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.
Tagged With: avocado, barbecue, bbq, bieten, bijgerecht, dressing, exotisch, gezond, groene tabasco, groentesalade, koriander, lente-ui, lunch, opvallend, rode biet, Romeinse sla, salade, sesam, sesamzaadjes, sla, slaharten, tabasco, vegetarisch, veggie, verrassend, voorgerecht, yoghurt
Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)
Liefhebbers van een exotische maaltijdsoep zullen dol zijn op deze gezonde soep van Sandra Bekkari. De zoete smaak van ananas combineert prima met de pittige kruidenmix. Scampi en flink groentjes maken het gerecht helemaal compleet.
Tagged With: afvallen, ananas, Aziatisch, Azië, bonen, cayenne, curry, diëten, exotisch, gezond, gezonder eten, groentebouillon, Indië, Indisch, kerrie, kokos, kokosmelk, kokosroom, maaltijdsoep, madras, mager, peterselie, rode paprika, sana, Sandra Bekkari, scampi, snijbonen, soep, tomatenpuree, vermageren, wereldkeuken
Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)
Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.
Tagged With: gezond, groentebouillon, gyros, Harissa, kalkoen, kalkoengyros, Kalkoenreepjes, komijn, kruidig, kurkuma, lente-ui, mager, mediterraans, paprika, passata, pittig, rijst, Sandra Bekkari, smaakvol, zilvervliesrijst, zuiders
Thaise vissoep
Een maaltijdsoep is een leuke en gezonde manier om je weekmenu van extra variatie te voorzien. Door voor overwegend Thaise ingrediënten te kiezen geef je er zelfs een extra twist aan. Laat je verleiden door de ronde smaak van deze soep met kokos, tomaat,, curry, soja, vis, scampi en knapperige groentjes.
Tagged With: Azië, curry, currypasta, exotisch, gezond, groene curry, kabeljauw, kokosmelk, kokosroom, koriander, lent-ui, low-carb, maaltijdsoep, mager, Oosters, Orientaals, Pangasius, paprika, peultjes, rode curry, scampi, soep, sojasaus, Thailand, Thais, Thaise vissaus, Thaise vissoep, tilapia, tomatenblokjes, vis, vissaus, wereldkeuken, witte vis
Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)
In dit recept stelt Nigella Lawson een vereenvoudigde versie van een Franse klassieker voor: kip met dragon. Deze fantastische combinatie is een ware klassieker die je met behulp van dit snelle recept vlotjes op een doordeweeks dag op tafel tovert. Serveer met bijlagen naar wens!
Tagged With: Bourgondië, Bourgondisch, dragon, dragonsaus, Frankrijk, Frans, gevogelte, groene kruiden, grootmoeders keuken, kip, kipfilet, klassiek, klassieker, knoflook, kruiden, kruidig, lente-ui, look, Nigella, Nigella Lawson, rap, romig, room, roomsaus, snel, snel klaar, vermout, vlug, witte wijn
Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.
Tagged With: azijn, bbq, broodkruim, burger, chapelure, chili, courgette, dressing, ei, eieren, geen vlees, gember, Gordon Ramsay, grillkaas, groene kruiden, halloumi, halloumikaas, kruiden, kruidig, lente-ui, leuk, munt, origineel, salade, veel groentjes, vegetarisch, vegetarische burger, veggie, verrassend, witte wijnazijn, wortel, zonder vlees





