Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 4 eetlepels extra fijn gesneden citroengras
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 theelepel chilivlokken
- 800 gram grof gemalen kippengehakt of hak zelf kipfilet fijn
- 3 lente-uien
- 1 handvol verse koriander en munt gesnipperd
- 6 eetlepels vers limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel honing
- 1 Romeinse sla
- 1 rode ui
- 1 chilipeper fijngesneden
- 1 komkommer
- arachideolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Doe een flinke scheut arachideolie in een pan. Fruit het citroengras met de geplette knoflook en chilivlokken.
- Voeg het kippengehakt toe en bak korrelig. Er moet nog wat textuur in zitten. Breng op smaak met peper en zout.
- Pel de ui, snipper de ene helft fijn, de andere helft in fijne reepjes.
- Meng het limoensap samen met de honing door de reepjes rode ui, aangevuld met wat zeste. Laat even marineren.
- Werk het gehakt af met fijngesnipperde lente-ui, de fijngesnipperde rode ui, vissaus en fijngesneden chilipeper. Meng goed en laat nog heel even opbakken.
- Haal het gehakt van het vuur en roer er tot slot de gemarineerde reepjes rode ui door.
- Verdeel de sla en komkommer (versnijd naar wens) over de borden. Lepel daar het kippengehakt (laab) over. Bestrooi met munt en koriander.
- Serveer de borden meteen, eventueel vergezeld van nog een extra partje limoen. Lekker zo of met rijst. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind