De volle, romige smaak van zalm is een allemansvriend die zich in heel wat keukens thuis voelt. Ook in mediterraanse gerechten kan de vis schitteren. Dit gezonde recept, dat dienst doet als royaal voorgerecht, vlotte lunch of licht diner, combineert zalm met een pesto van artisjok en een fris slaatje.
De volle, romige smaak van zalm is een allemansvriend die zich in heel wat keukens thuis voelt. Ook in mediterraanse gerechten kan de vis schitteren. Dit gezonde recept, dat dienst doet als royaal voorgerecht, vlotte lunch of licht diner, combineert zalm met een pesto van artisjok en een fris slaatje.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 100 gram rucola
- 200 gram geroosterde artisjok (bokaal)
- 1 handvol kerstomaten
- 2 zalmfilets
- 2 eetlepels groene pesto vers of bokaal
- 1 kleine chilipeper
- 2 lente-uien
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verdeel de rucola over de borden. Schik er enkele stukjes geroosterde artisjok op.
- Versnijd de kerstomaatjes in schijfjes en verdeel ze net als de artisjok over de bordjes.
- Breng op smaak met enkele druppels olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Halveer de zalmfilets (één helft per persoon volstaat in dit lichte gerecht). Wrijf in met olijfolie, peper en zout. Bak half gaar in een scheutje olijolie.
- Hak ondertussen de rest van de artisjok fijn, net als het chilipepertje (verwijder de pitjes indien het niet te pikant mag worden). Meng samen met de groene pesto.
- Haal de halfgare stukken zalm uit de pan en schik meteen op de bordjes. Lepel de pesto op elk stukje vis. Werk af met wat gesnipperde lente-ui, pijnboom- en pompoenpitten. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind