Coquilles met chorizo en maïs? Het beste recept vind je hier! Coquilles met chorizo en maïs? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Coquilles met chorizo en maïs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Coquilles met chorizo en maïs
Recept Afdrukken
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Coquilles met chorizo en maïs
Recept Afdrukken
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de chorizo-worst in stukjes. Bak ze kort aan in een scheutje olijfolie in een pan.
  2. Schep de stukjes worst uit de pan en laat uitlekken.
  3. Dep de coquilles droog. Kruid met peper en zout. Schroei ze langs elke kant aan in dezelfde pan, aangevuld met een klontje boter. Laat ze niet te ver bakken, dan worden ze taai.
  4. Haal de coquilles uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet opzij.
  5. Snipper het wit van de lente-uitjes in fijne ringen. Versnijd de teentjes look in plakjes en hak het chilipepertje fijn.
  6. Fruit lente-ui, knoflook en chili in de pan waar je net de stukjes chorizo kort in aanbakte.
  7. Laat de maïs uitlekken en voeg na enkele minuten toe aan de pan. Laat 5 tot 10 minuten verder bakken op een matig vuur.
  8. Blus met de karnemelk en laat even inkoken. Geen karnemelk. Room kan ook.
  9. Voeg de stukjes aangebakken chorizo terug toe en laat nog even doorwarmen.
  10. Snipper de koriander fijn. Haal de pan van het vuur en roer het merendeel van de koriander er door. Kruid naar smaak verder af met peper, zout en een flinke scheut vers limoensap.
  11. Serveer de maïs met chorizo in diepe borden of kommetjes. Schik er de warme coquilles bovenop, werk af met enkele kiemen en de rest van de koriander. Smakelijk!
Notities

Dit gerecht is erg veelzijdig. Als voorgerecht kan je het zo serveren of met wat brood. Je kan het zelfs als amuse serveren (voorzie dan één coquille per persoon). Liever een volwaardig hoofdgerecht? Verdubbel de hoeveelheden of serveer het met pasta, rijst, brood,...

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*