Geen Maximum | - deel 6 Geen Maximum | - deel 6

 

Recepten - Geen maximum

Varkenscurry met kokosmelk

Varkenscurry met kokosmelk
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!

Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)

Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.

Orzosalade met pesto

Orzosalade met pesto
Wie nog nooit eerder van deze fijne pasta heeft gesmuld, moet beslist met dit recept aan de slag. De zachte structuur van orzo past perfect bij een echte klassieker: pesto. Aangevuld met mozzarella, tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat rucola levert dat een heerlijk en breed inzetbaar gerecht op. Als lunch, bijgerecht, eenvoudig hoofdgerecht,... Genieten maar!

Coq au vin (Sandra Bekkari)

Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.

Thaise kip met basilicum

Thaise kip met basilicum
Dit erg snelle recept uit Thailand met kippengehakt zorgt voor een heerlijke explosie aan smaken die prima combineert met rijst of noedels en talloze groentjes. Niet te missen!

Chili con carne (Sofie Dumont)

Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.

Skrei met sojawok

Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.

Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)

Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!

Butternutrisotto met pancetta

Butternutrisotto met pancetta
Het succes van een smeuïge risotto op je weekmenu mag je niet onderschatten. Het vraagt amper moeite, kan met talloze manieren bereid worden en lepelt lekker weg. Pure comfort food. Dit recept legt uit hoe je een iet of wat gezondere variant kan klaarmaken met een smeuïg sausje op basis van butternut. Erwtjes en knapperige stukjes pancetta zorgen voor fijne smaken en toffe structuren.

Gebraden kip met venkel en chorizo (Colruyt)

Gebraden kip met venkel en chorizo (Colruyt)
Gebraden kip is een uitstekende keuze om regelmatig op het menu te zetten. Mager, smaakvol vlees en de oven doet al het werk. Het receptenteam van Colruyt zorgt in dit toffe recept voor een extra smaakvol en zuiders gerecht door chorizo, gebraden patatjes, venkel en paprika toe te voegen.

Pasta met zalm en spinazieroom

Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!

Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)

Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp
In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!

Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)

Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!

Italiaanse salade met orzo

Italiaanse salade met orzo
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!