Recepten - comfort food
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!
Tagged With: alledaags, comfort food, dagelijkse kost, easy, emmental, Emmentaler, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, kaassaus, kids, kinderen, kindvriendelijk, macaroni, oven, ovenschotel, pasta, roux, simpel, spinazie, variant, vis, voor elke dag, witte saus, zalm
Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!
Tagged With: ajuin, alledaags, basilicum, bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, comfort food, gehakt, gemengd gehakt, geraspte kaas, italiaans, Italië, kaas, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, knoflook, kruiden, kruidig, look, pasta, Provençaalse kruiden, roger van damme, rozemarijn, spaghetti, tijm, tomaten, tomatensaus, ui
Irish stew (Ottolenghi)
Behalve Guinness en Jameson is Irish Stew het meest populaire exportproduct van Ierland. Deze hartverwarmende en comfortabele stoofpot is als een warm dekentje op een gure avond. Het recept is danig bekend dat zelfs Yotam Ottolenghi er een variant op heeft bedacht! Zijn versie is wat avontuurlijker, vraagt voldoende tijd en zit bovenal propvol royale smaken.
Tagged With: aardappel, aardappeltjes, appelsien, comfort food, fusion, gestoofd, graan, graantjes, groene kruiden, Ierland, Iers, Irish, irish stew, knoflook, knolselder, kruidig, lam, lamskoteletjes, lamskoteletten, lamsvlees, look, oregano, Ottolenghi, peterselie, raap, rapen, Saint-Patrick, Saint-Patricksday, sinaasappel, sjalot, smaakvol, stew, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tijm, wereldkeuken, witte wijn, wortel, wortelen
Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.
Tagged With: balletjes, broccoli, carbonara, comfort food, Dagelijke kost, diepvrieserwten, dragon, easy, één, eieren, erwten, erwtjes, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grillen, groene groenten, groene groentjes, Jeroen Meus, kids, kidsproof, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, Provençaalse kruiden, tv
Bloemkool met halloumi (Pascale Naessens)
Low carb, weinig ingrediënten en toch verrassend smaakvol? Yes, dat is Pascale Naessens! Haar uiterst eenvoudige recepten zijn perfect voor eenieder die graag gezonder wil koken zonder moeite. De balans tussen kruidige bloemkool, smeuïge halloumi en crunchy pompoenpitten is ronduit perfect!
Tagged With: bloemkool, comfort food, couscouskruiden, dieet, diëten, geen vlees, gegrilde kaas, gezond, halloumi, knoflook, look, mager, makkelijk, Marokkaanse kruiden, oosterse kruiden, oven, ovengebakken, Pascale Naessens, pompoen, pompoenpitten, ras el hanout, smaakbom, vegetarisch, vegetarisme, veggie, weinig ingrediënten, weinig werk
Beef Stroganoff
Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!
Tagged With: aardappel, aardappelen, beef stroganoff, beginner, biefstuk, champignons, comfort food, eenvoudig, flamberen, geflambeerd, makkelijk, mosterd, niet moeilijk, noedels, oost-Europa, paddenstoelen, pasta, peterselie, rijst, rund, runderlapjes, runderreepjes, rundsvlees, Rusland, Russisch, Smetana, snel, steak, stevige kost, stroganoff, vodka, winter, winters, wodka, zure room
Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!
Tagged With: bladspinazie, cayenne, cayennepeper, chipolata, comfort food, dagelijkse kost, één, gerookt spek, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, kindvriendelijk, kruidig, look, oesterzwam, oesterzwammen, pasta, penne, romig, room, roomkaas, salie, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, tijm, tomatenblokjes, tv, worst, worstjes
Kruidenrosbief met ovengroenten
Een malse rosbief is een godsgeschenk om snel en efficiënt lekker te koken voor een iets grotere groep. Je kan al het werk immers overlaten aan de oven. Voeg daar een flink hand verse kruiden en een verfijnde groentekrans aan toe, en je diner wordt helemaal een makkie!
Tagged With: aardappel, aardpeer, comfort food, easy, geen moeite, groente, groentekrans, groentes, groentjes, grote groep, knolselder, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, kruidig, makkelijk, oven, ovengebakken, peterselie, rode ui, rood vlees, rosbief, rozemarijn, rund, rundsvlees, salie, tijm, ui, vlees, weinig werk, wortel, zonder moeite
Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)
Parelcouscous is een tof ingrediënt om wat meer variatie op tafel te toveren. De fijne structuur doet eerder denken aan pasta en het past bij een veelheid aan ingrediënten. Jeroen Meus kiest in dit rijke gerecht voor malse kip, verschillende groentjes, Noord-Afrikaanse accenten en een verfijnde kruidencoulis. Perfect voor een grotere groep. Om duimen en vingers af te likken!
Tagged With: comfort food, coulis, courgette, couscous, dagelijkse kost, één, gember, gestoofd, gevogelte, groene kruiden, Jeroen Meus, kikkererwten, kip, kippenbouten, komijn, koriander, kruidencoulis, kruidig, limoen, olijven, Oosters, oregano, oven, ovenschotel, parelcouscous, passata, pasta, pijnboompitten, stoofschotel, stoven, tomaten, veel groenten, veel groentes, venkel, wereldkeuken, werelds, witte wijn, wortel
Jachtschotel met gehakt
Op kille dagen is er niets fijner dan je buik vullen met een dampend stoofpotje - bij voorkeur uit de oven. Een toffe klassieker maak je met gehakt en puree. Ontdek in dit recept een heel smaakvolle en gevarieerde jachtschotel met gestoofd gehakt en wintergroentes, op smaak gebracht met donker bier. Perfect na een lange herfst- of winterwandeling.
Tagged With: aardappelpuree, bruin bier, champignon, champignons, comfort food, donker bier, éénpansgerecht, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gratineren, grillen, herfst, jachtschotel met gehakt, knolselder, koken met bier, laurier, mosterd, puree, raap, rapen, rundsbouillon, rundsfond, rundsgehakt, stoemp, stoofpotje, stoven, stoverij, tijm, ui, varkensgehakt, vlees, winter, wintergroenten, wortel, wortelen, zwaar bier
Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!
Tagged With: alle seizoenen, alledaags, basilicum, België, Belgisch, chipolata, Colruyt, comfort food, Emmentaler, gegratineerd, gratineren, Gruyère, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, mozzarella, oven, ovenschotel, pasta, pastagratin, pastaschotel, rundsbouillon, tomaten, tomatensaus, ui, venkel, worst
Ovengebakken Victoriabaars met gemengde groentjes
Victoriabaars is beroemd vanwege de stevige structuur en rijke smaak. Deze witte vis heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren. Met een bonte groentemengeling erbij wordt deze ovenschotel zonder twijfel een doordeweekse en vooral gezonde favoriet op het menu.
Tagged With: alledaags, baars, basilicum, beginner, comfort food, elke dag, gemakkelijk, groentemengeling, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, rijst, tomaten, venkel, victoriabaars, vis, visfilet, wilde rijst, witte vis, wortel, zeebaars
Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)
Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, broccoli, Colruyt, comfort food, comfy, doordeweeks, farfalle, gegratineerd, grillen, kids, kinderen, kindvriendelijk, makkelijk, origineel, parmezaanse kaas, pasta, romig, snel en lekker, snel en simpel, snel klaar, strikjes, strikjespasta, tomaat, tomaten, vlinderpasta, voorgerecht
Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker - dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!
Tagged With: alledaags, citroen, comfort food, favoriet, gemakkelijk, italiaans, Italië, knoflook, lnguine, look, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, room, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, tijm, vis, weinig ingrediënten, witte wijn, witte wijnsaus, zeste
Varkenskotelet met wortelpuree, bimi en pickles (Jeroen Meus)
Als er één chef de kunst verstaat om van een alledaags gerecht toch iets speciaals te maken, is het wel Jeroen Meus. In dit heerlijk doordeweeks recept zorgt hij voor typische Vlaamse kost: een varkenskotelet met wortelpuree. De bimi - jonge broccolistengels - zorgen samen met een flinke schep pickels voor een verrassende afwerking.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bimi, boerenkost, broccoli, comfort food, dagelijkse kost, één, gewoon, gewoon lekker, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, kotelet, pickles, puree, stoemp, typisch, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, weinig werk, wortelen, wortelpuree