Broccoligratin met worst en asperges? Het beste recept vind je hier! Broccoligratin met worst en asperges? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Broccoligratin met worst en asperges

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Broccoligratin met worst en asperges
Recept Afdrukken
Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Broccoligratin met worst en asperges
Recept Afdrukken
Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 35minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
35minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Schil de aardappelen. Breng aan de kook in een ruime portie gezouten water.
  2. Versnijd de broccoli in roosjes. Voeg toe aan de kokende aardappelen. Laat nog enkele minuten pruttelen tot alles gaar is.
  3. Versnijd ondertussen het teentje knoflook in dunne plakjes. Meng met de asperges, pijnboompitjes, een scheut olijfolie, peper en zout in een ovenschaaltje.
  4. Laat de asperges 10 à 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (160°). Draai ze halverwege eens om.
  5. Bak daarnaast de worsten in een klontje boter. Haal ze uit de pan, versnijd in hapklare stukken en zet opzij.
  6. Giet de gegaarde aardappelen en broccoli af. Verwijder het blaadje laurier, voeg een klontje boter en een scheut melk toe. Stamp tot puree. Werk af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Roer de stukjes worst door de puree. Lepel daarna in een ovenschaal.
  8. Schik de gebakken asperges met de pijnboompitjes bovenop de puree. Bestrooi daarna met gemalen kaas.
  9. Laat nog enkele minuten grillen tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*