Wanneer je lekker maar efficiënt wil koken voor het gezin, is 'eenvoud siert' het beste motto. Een minimum aan ingrediënten heeft enkel voordelen in dat geval: het is goedkoper, levert minder werk op en ingrediënt kan schitteren. Deze kinderlijk eenvoudige - maar bijzonder lekkere - ovenschotel met spek en spinazie is daar het veste voorbeeld van!
Wanneer je lekker maar efficiënt wil koken voor het gezin, is 'eenvoud siert' het beste motto. Een minimum aan ingrediënten heeft enkel voordelen in dat geval: het is goedkoper, levert minder werk op en ingrediënt kan schitteren. Deze kinderlijk eenvoudige - maar bijzonder lekkere - ovenschotel met spek en spinazie is daar het veste voorbeeld van!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 250 gram ontbijtspek
- 600 gram krieltjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 400 gram spinazie
- 4 dl room
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de plakjes spek in stukken van 2 à 3 centimeter. Halveer de krieltjes.
- Doe de stukjes spek en gehalveerde krieltjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en roer goed door elkaar.
- Laat 30 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (160°), of tot de krieltjes beginnen te bruinen. Roer nu en dan door elkaar.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Fruit in een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan.
- Voeg de pijnboompitjes toe en laat even meebakken tot ze beginnen te bruinen.
- Snipper de spinazie grof en voeg toe aan de pan (werk eventueel in delen). Laat rustig slinken op een zacht tot matig vuur.
- Voeg de room toe. Laat even inkoken tot de saus wat steviger is, ze hoeft echter niet helemaal ingedikt te zijn. Kruid af naar smaak met peper en zout.
- Overgiet de ovenschotel met de romige spinazie. Roer goed door elkaar en laat nog een tiental minuutjes verder garen in de oven. Smakelijk!
Notities
Mag het gerecht iets steviger zijn? Voeg dan wat gemalen kaas aan de spinazie met room toe, of bestrooi met gemalen kaas en laat gratineren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind