Zalmgratin met spinazie? Het beste recept vind je hier! Zalmgratin met spinazie? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zalmgratin met spinazie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalmgratin met spinazie
Recept Afdrukken
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Zalmgratin met spinazie
Recept Afdrukken
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en versnijd in hapklare blokjes. Kook beetgaar in gezouten water. Laat meteen schrikken onder koud water zodat ze niet verder garen. Zet opzij.
  2. Snipper de sjalot, knoflook en het preiwit fijn. Bak aan in een klontje boter in een ruime pan.
  3. Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan de pan. Laat even aanbakken.
  4. Doe de spinazie (in delen) bij de groentes. Laat slinken.
  5. Breng de groentjes op smaak met oregano, basilicum, paprikapoeder, peper en zout.
  6. Stort de groentjes uit in een ruime ovenschotel. Roer er de room en voorgebakken aardappelstukjes door.
  7. Laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
  8. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maak een roux door er de boter door te mengen en nog even te laten bakken tot het naar koekjes ruikt.
  9. Roer de melk en groentebouillon stelselmatig door de roux terwijl je goed roert. Laat de saus zachtjes indikken. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
  10. Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmfilets op de groentjes en overgiet met de saus.
  11. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 20 minuten (of tot er een mooie, goudbruine korst ontstaat) bakken. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*