Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 preiwit
- 250 gram fijne champignons
- 400 gram spinazie
- 2 dl room
- 40 gram boter
- 2,5 dl melk
- 40 gram bloem
- 2,5 dl groentebouillon
- 4 zalmfilets
- 100 gram geraspte kaas
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 1 theelepel basilicum gedroogd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en versnijd in hapklare blokjes. Kook beetgaar in gezouten water. Laat meteen schrikken onder koud water zodat ze niet verder garen. Zet opzij.
- Snipper de sjalot, knoflook en het preiwit fijn. Bak aan in een klontje boter in een ruime pan.
- Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan de pan. Laat even aanbakken.
- Doe de spinazie (in delen) bij de groentes. Laat slinken.
- Breng de groentjes op smaak met oregano, basilicum, paprikapoeder, peper en zout.
- Stort de groentjes uit in een ruime ovenschotel. Roer er de room en voorgebakken aardappelstukjes door.
- Laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maak een roux door er de boter door te mengen en nog even te laten bakken tot het naar koekjes ruikt.
- Roer de melk en groentebouillon stelselmatig door de roux terwijl je goed roert. Laat de saus zachtjes indikken. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
- Haal de schotel uit de oven. Schik de zalmfilets op de groentjes en overgiet met de saus.
- Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 20 minuten (of tot er een mooie, goudbruine korst ontstaat) bakken. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind