Recepten - champignons
Thaise bowl met runderreepjes

Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, bowl, champignons, chili, chilipeper, Colruyt, exotisch, honing, jasmijn, jasmijnrijst, knoflook, koriander, kruidig, limoen, marinade, marineren, oestersaus, Oosters, Orientaals, pepertjes, peultjes, pikant, pittig, rijst, rund, runderreepjes, runds, rundsvlees, sesam, sesamzaadjes, soja, sojascheuten, Thailand, Thais, Thaise rijst, veel smaak, veel smaken, vlees marineren, wereldkeuken
Ovenschotel met vis en champignons

Het fijne aan een ovenschotel is dat je er talloze ingrediënten in kwijt kan, veel op voorhand kan klaarmaken en alles in één kom kan serveren op tafel. Extra leuk wanneer je bezoek verwacht. Deze verfijnde ovenschotel bevat stukjes vis, champignon en aardappel die overgoten worden met een smeuïg roomsausje met mosterd. Genieten maar!
Tagged With: Belgisch, bezoek, champignon, champignons, comfort food, dragon, éénpansgerecht, kabeljauw, kastanjechampignons, mosterd, mosterdsausje, noordzee, op voorhand, oven, ovengebakken, ovenschotel, romig, room, roomsaus, roomsausje, tijm, verfijnd, vis, visblokjes, visschotel, witte vis, witte wijn, zalm, zalmblokjes
Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)

Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.
Tagged With: aardappelen, boontjes, champignons, éénpansgerecht, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gezond, groene kruiden, groentebouillon, groenterijk, kalfsgehakt, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, mager, op voorhand, peterselie, ragout, room, Sandra Bekkari, sjalot, sojaroom, sperziebonen, stoofpotje, stoverij, tuinkruiden, veel groenten, verse kruiden, wortel, wortelen
Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)

Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Tagged With: budget, budgetvriendelijk, capellini, champignons, chilipeper, comfort food, Dagelijke kost, één, één pot, éénpansgerecht, gebakken gehakt, gehakt, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, look, minitomaten, oregano, paddenstoelen, pasta, rode chili, rucola, snel klaar, spaghtti, tv-kok, vlot, vlug, vrt, weinig werk
Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)

Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bleekselder, champignons, Colruyt, courgette, gezond, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaasje, kerrie, kerriepoeder, linguine, mager, pasta, peterselie, prei, room, roomsaus, selder, veel groentes, veel groentjes, vis, visbouillon, visfilet, witte selder, witte vis
Kalkoenblokjes in rodewijnsaus

Een rijkelijke saus maakt heel veel ingrediënten nog beter dan ze al zijn. In dit recept gaan we aan de slag met een klassieker van formaat uit grootmoeders keuken: een rode wijnsaus met erg veel smaak en karakter die heerlijk past bij malse kalkoenblokjes. Perfect wanneer het net iets feestelijker mag zijn.
Tagged With: bouillon, champignons, cognac, feestelijk, frieten, gerookt spek, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, jagerssaus, kalkoen, kalkoenblokjes, kerstmis, knoflook, knolselder, krachtig, kroketjes, kroketten, laurier, Pasen, peterselie, rijk, rode wijn, rode wijnsaus, rodewijnsaus, roux, royaal, rozemarijn, rundsbouillon, saus, sjalot, spek, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tijm, whisky, wortel, zondag, zondagse kost
Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)

Dat dit gerecht hoog scoort bij jong en oud is geen wonder. Een smeuïge vol-au-vent smaakt altijd, zeker wanneer je alles zelf hebt klaargemaakt. Sofie Dumont vertelt in dit recept hoe zij deze oerklassieker van A tot Z aanpakt.
Tagged With: authentiek, balletjes, België, Belgisch, bladerdeeg, bouillon, Bourgondisch, champignons, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, kip, kippenbouillon, kippenvlees, klassiek, klassieker, Koninginnenhapje, kroketten, met frieten, roux, salade, sla, slaatje, sofie dumont, traditie, traditioneel, typisch, van bij ons, vermouth, vol-au-vent, zelf bouillon maken, zelfgemaakt, zondag, zondagse kost
Zalmgratin met spinazie

Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Tagged With: aardappelblokjes, aardappelen, basilicum, bloem, boter, champignons, comfort food, comfortabel, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, groentebouillon, grote groep, herfst, kaas, lente-ui, op voorhand, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, prei, roux, spinazie, vis, winter, zalm, zalmfilet, zalmgratin
Pasta Boscaiola

Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Tagged With: alle seizoenen, authentiek, boscaiola, champignons, comfort food, eekhoorntjesbrood, gerookt spek, herfst, houthakker, houthakkerssaus, italiaans, Italië, knoflook, laurier, look, mediterraans, oesterzwammen, origineel, paddenstoelen, parmezaan, Parmezaans kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rokerig, romig, room, rustiek, selder, shiitake, spek, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, ui, winter, wortel
Steak Stroganoff met kroketten (Jeroen Meus)

Het 'Stroganoff'-recept bestaat al erg lang en is wereldwijd populair. Ook Jeroen Meus is er dol op. In dit recept combineert hij de romige maar pittige saus met een lekker stukje rundsvlees en kroketjes.
Tagged With: biefstuk, bruine fond, cayenne, cayennepeper, champignons, dagelijkse kost, feestelijk, fond, Jeroen Meus, kroketjes, kroketten, laurier, paprika, paprikapoeder, pittig, Romeinse sla, romig, roomsaus, rund, rundsvlees, Rusland, Russisch, saus, sausje, sla, slaatje, steak, stroganoff, tijm, vlees, vodka, wodka, zondag, zondagse kost
Pasta met roomkaas en spek

Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.
Tagged With: alledaags, champignons, dagelijks, dragon, erwten, erwtjes, gerookt spek, gerookte spekjes, graanmosterd, kids, kidsproof, kindvriendelijke, knoflook, look, mosterd, paddenstoelen, Parijse champignons, pasta, peterselie, rap, romig, room, roomkaas, sjalot, snel klaar, snel klaargemaakt, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verse kaas, vlot, vlug, voor elke dag, voor kinderen, whiskey, whisky
Hazenpeper

Een verfijndere wildklassieker dan een authentieke, traag gegaarde hazenpeper bestaat er niet! Deze karaktervolle gerecht heeft wat tijd nodig, maar brengt een veelheid aan royale smaken die op-en-top winters zijn.
Tagged With: Bourgondisch, bruine fond, champignons, chocolade, civet van haas, confituur, feest, feestelijk, Frans, Franse keuken, genoeg tijd, gestoomde groenten, grootmoeders keuken, haas, hazen, hazenpeper, herfst, kalfsbouillon, kerst, kerstmis, kroketten, met kroketjes, rode wijn, sjalot, spek, spekjes, stoofpot, stoverij, traag garen, traag stoven, wild, wildseizoen, winter, wortel, zilveruitjes
Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)

Jeroen Meus garandeert je een uitzonderlijk geslaagd feest met deze klassieker: een heerlijk sappig kalfsgebraad met een royale jagerssaus. Perfect om jong en oud te laten genieten tijdens de feestdagen.
Tagged With: bruine fond, champignons, dagelijkse kost, één, feestdagen, feestelijk, gebraad, gerookt spek, grootmoeders keuken, grote groep, jagerssaus, Jeroen Meus, kalf, kalfs, kalfsvlees, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, rode wijn, rozemarijn, rund, rundsvlees, speciaal, spek, spekjes, tijm, traditioneel, zondagse kost
Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)

Op feestelijke momenten kan je origineel én gezond uitpakken met allerlei soorten vis. Ingewikkeld hoef je het dan niet noodzakelijk te maken, een klassiek vispannetje waar de stukken vis in een smeuïg sausje met kaas worden gegratineerd is een 'gouwe ouwe'! In dit klassieke recept van Sofie Dumont wordt ook de puree aan de schotel toegevoegd, waardoor je een grote, heerlijke kom feest-eten volledig op voorhand kan klaarmaken.
Tagged With: aardappelen, armagnac, België, Belgisch, bique, champignons, coquilles, feest, feestelijk, garnalen, gemalen kaas, grootmoeders keuken, Gruyère, kabeljauw, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kreeftenbisque, mosselen, noordzee, op voorhand, oven, ovengerecht, ovenschotel, Pasen, prei, puree, room, roux, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, sofie dumont, stoemp, tong, typisch, verschillende soorten vis, vis, visbouillon, visfond, vispan, vispannetje, zalm, zee
Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)

Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.
Tagged With: aardappelpuree, alledaags, België, Belgisch, boerenkost, champignons, Colruyt, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, herfst, kinderen, kindvriendelijk, laurier, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, puree, saus, stoemp, tijm, typisch, van bij ons, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, vlaams, voor elke dag, winter, wortel, wortelen, wortelpuree