Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 500 gram spaghetti
- 4 worsten chipolata, braadworst, bockwurst,...
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 venkelknol
- 250 gram fijne champignons
- 1 scheut cognac of whisky
- 4 dl room
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel mosterd
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes bieslook
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de spaghetti aan de kook in lichtgezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Bak ondertussen de worstjes in een ruime, hoge pan in een klontje boter.
- Snipper de ui, knoflook en venkel in fijne stukjes.
- Haal de gebakken worstjes uit de pan en zet opzij.
- Voeg een vers klontje boter toe aan de pan. Bak de ui, knoflook en venkel op een matig vuur aan.
- Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan de pan. Laat mee bakken. Kruid met peper, zout en tijm.
- Blus de pan met een flinke scheut cognac of whisky. Laat helemaal uitkoken.
- Voeg vervolgens de room, zure room en mosterd toe. Laat op een matig vuur indikken tot een smeuïge saus. Roer regelmatig.
- Versnijd de worsten in schijfjes en roer samen met de spaghetti door de saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Werk af met gesnipperde bieslook en peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind