Recepten - Ardeens

Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester

Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester
Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.

Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade

Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade
Met een varkenshaasje, de filet, kan je zonder lastige trucjes lekkere gerechten maken. Het sappige vlees heeft enkel wat tijd nodig om rustig te garen. Serveer daarenboven met geschikte groentjes en dito saus om je gasten een geweldig diner te bezorgen. In dit recept gaan we bovendien aan de slag met een Ardeense varkenshaas: licht gerookt en daardoor nog fijner van smaak. Ideaal op een kille herfst- of winteravond.

Ardeense varkenshaas met Blackwellsaus

Ardeense varkenshaas met Blackwellsaus
Het beste van een varken is zonder discussie het haasje. Dit fijne stukje vlees leent zich tot heel wat lekkere en toch eenvoudige bereidingen. Dit recept vertelt je hoe dit mals vlees klaar te maken en te serveren met een verrassend sausje.