Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 100 gram droge groene linzen
- 1 blaadje laurier
- 1 broccoli
- 2 tomaten
- 2 rode uien
- enkele sprietjes bieslook
- 100 gram hazelnoten
- 3 eetlepels graanmosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- 1 koffielepel tijm (gedroogd)
- 1 koffielepel dragon (gedroogd)
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de linzen samen met het blaadje laurier gedurende 15 à 20 minuten in 3 dl lichtgezouten water, tot al het vocht geabsorbeerd is.
- Versnijd ondertussen de broccoli in roosjes en de tomaten in blokjes. Hak de hazelnoten grof, bieslook en en rode uien fijn.
- Stoof de gesnipperde rode ui aan in een scheutje olijfolie in een stoofpot.
- Voeg de stukjes tomaat, broccoli en hazelnoten met het bouillonblokje toe. Vul aan met 1,5 dl water, tijm, dragon en mosterd. Dek af en laat 7 minuten sudderen.
- Roer eenmaal de groentje gaar maar nog knapperig zijn de linzen door het stoofpotje. Werk af met peper en zout. Laat nog even warmen en werk af met gesnipperde bieslook.
- Serveer met brood of zo. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind