Voor een lekkere maar gezonde lunch kan je altijd rekenen op de verfijnde recepten van Sandra Bekkari. In dit recept legt ze je uit hoe je lekkere wraps van ei kan maken, heerlijk belegd met verse kruidenkaas en (desgewenst) gerookte zalm. Een waar festijn!
Voor een lekkere maar gezonde lunch kan je altijd rekenen op de verfijnde recepten van Sandra Bekkari. In dit recept legt ze je uit hoe je lekkere wraps van ei kan maken, heerlijk belegd met verse kruidenkaas en (desgewenst) gerookte zalm. Een waar festijn!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 8 eieren
- 1 flinke scheut haverdrink
- 1 theelepel kurkuma
- 60 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels chiazaadjes
- 250 gram volle plattekaas
- 2 handenvol tuinkruiden munt, basilicum en bieslook
- 2 handenvol rucola
- 4 plakjes gerookte zalm optioneel
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kluts de eieren met de haverdrink, Parmezaanse kaas, wat kurkuma en voldoende peper/zout.
- Doe een beetje olijfolie in een (koeken)pan met antikleeflaag. Voeg een dun laagje van het eimengsel toe (voorzien één omelet per persoon) en bestrooi met chiazaadjes.
- Bak de omeletjes op een laag vuur en haal ze voorzichtig uit de pan. Let er op dat ze mooi samen blijven.
- Snipper ondertussen de tuinkruiden fijn en roer, samen met wat peper en zout, door de plattekaas.
- Besmeer elke omelet met een laagje kruidenkaas. Voeg daarna, desgewenst, een plakje gerookte zalm toe. Werk af met rucola en rol tot mooie wraps. Smakelijk!
Recipe Notes
Enkele tips van Sandra: bereid de omeletjes de dag voordien, dan hoef je 's morgens slechts te beleggen voor een heerlijke, verse lunch. Heb je te veel kruidenkaas? Roer er nog wat gerookte zalmsnippers door en je hebt heerlijk beleg voor op een toast.
Share this Recipe
Speak Your Mind