Recepten - alle seizoenen
Varkenshaas met broccoligratin
De meest eenvoudige en beproefde recepten, zijn vaak de beste. Niet onlogisch, er is immers een reden waarom we er graag naar terug blijven grijpen. Denk bijvoorbeeld aan een sappige varkenshaas: peper, zout, correct bakken en klaar. Net zoals aardappelen gratineren met een kaassausje en een groente. Heerlijke boerenkost!
Kipblokjes met witte kool
Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!
Pittige tomatenrisotto met vis
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!
Tags: alle seizoenen, arborio, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, groentebouillon, halfgedroogde tomaatjes, italiaans, Italië, kabeljauw, mediterraan, one pan, peterselie, pikant, pittig, rijst, risotto, roerbakken, tomaat, tomaatjes, venkel, vis, visblokjes, witte vis, witte wijn, zalm, zee, zongedroogde tomaatjes
Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.
Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)
Sommige ingrediënten zijn zo vol en puur van smaak, dat je het boodschappenlijstje erg kort kan houden en toch verrassend volledig kan koken. Nigella Lawson presenteert in dit uiterst eenvoudige gerechtje een smaakbom die wat feestelijker is en op elk mogelijk moment kan ingezet worden: coquilles met chorizo. Snel klaar maar buitengewoon smaakvol. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Spaghetti vongole (Jamie Oliver)
Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!
Tags: alle seizoenen, chili, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, klassieker, knoflook, pasta, peterselie, pikant, pittig, snel klaar, spaghetti, Venetië, venusschelpen, verfijnd, vis, vongole, voor elke dag, weinig ingrediënten, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zomer, zomers, zonnig
Entrecôte met hasselbackaardappelen
Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, bolgnaise, comfort food, gehakt, grote groep, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, laurier, look, Marsala, Nigella, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, ragu, rijkelijk, rijst, risotto, rund, rundsgehakt, selder, slow cooking, smaakvol, spek, tomaten, tomatensaus, traag, veel smaak, voor elke dag, wortel
Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Tags: alle seizoenen, amuse, aperitief, apero, bezoek, culinair, feest, feestelijk, fris, gasten, gember, gerookte zalm, gezellig tafelen, gezond, hapje, honing, kerst, kerstmis, limoen, mager, mierikswortel, nieuwjaar, olijfolie, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, room, salade, scampi, sla, starter, tapa, tapas, verfijnd, verzorgd, vis, voorgerecht, zalm, zee, zeevruchten
Stoofpotje van kip met champignons (Antonio Carluccio)
Dit stoofpotje met kip en champignons van Antonio Carluccio combineert alle typische elementen uit de Italiaanse keuken: eenvoud, pure ingrediënten en rijke smaken. Serveer er geheel naar wens pasta, aardappelen of rijst bij.
Ovenschotel met linzen en cheddar
Deze stevige vegetarische ovenschotel warmt je in een vingerknip op, zelfs op de allerkoudste dagen van het jaar. De smaakvolle bereiding bestaat uit een flinke portie linzen en bonen, aangevuld met bruine rijst en een kruidig tomatensausje, afgewerkt met flink wat cheddar. Heerlijk smeuïg én makkelijk op voorhand klaar te maken.
Tags: ajuin, alle seizoenen, bonen, bruine linzen, bruine rijst, cheddar, chili, comfort food, courgette, geen vlees, gegratineerd, gemengde bonen, gratin, groene linzen, groentebouillon, kaas, kruidig, linzen, oven, ovengebakken, ovenschotel, smeuïg, tijm, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, ui, veel groentjes, vegetarisch, veggie, wortel
Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.
Tags: alle seizoenen, aperitief, aperitieven, apero, artisjok, basilicum, basilicumblaadjes, bezoek, brood, burrata, charcuterie, ciabatta, feestelijk, fijne vleeswaren, gedroogde tomaat, gerookte kaas, groene olijven, ham, hapjes, hesp, italiaans, Italië, kaas, lunch, mediterraans, met brood, mozzarella, olijfolie, olijven, pancetta, prosciutto, salami, scamorza, stokbrood, tapas, voorgerecht, zachte kaas, zomer, zomers, zongedroogde tomaat, zwarte olijven
Pasta Boscaiola
Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Tags: alle seizoenen, authentiek, boscaiola, champignons, comfort food, eekhoorntjesbrood, gerookt spek, herfst, houthakker, houthakkerssaus, italiaans, Italië, knoflook, laurier, look, mediterraans, oesterzwammen, origineel, paddenstoelen, parmezaan, Parmezaans kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rokerig, romig, room, rustiek, selder, shiitake, spek, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, ui, winter, wortel
Geroosterde zalm en krieltjessalade met avocado (Colruyt)
Een smeuïge zalmfilet laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten. Wie van een fris gerecht houdt dat vooral in de lente past, is dit recept van Colruyt perfect. De stukken zalm worden met een kruidige topping geroosterd, wat heerlijk past bij een verfijnde salade met krieltjes, tomaten en avocado. Smullen geblazen!
Tags: aardappel, aardappeltjes, alle seizoenen, avocado, citroen, citroenen, Colruyt, fris, geroosterd, kerstomaat, kerstomaatjes, knoflook, krielpatatjes, krieltjes, krieltjessalade, lauw, lente, mosterd, oven, ovengebakken, Pasen, peterselie, roosteren, salade, sjalot, tomaat, tomaatjes, vis, zalm, zalmfilet
Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus
Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Tags: alle seizoenen, basilicum, chili, favoriet, gegartineerd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gratin, grote groep, italiaans, Italië, kalf, kids, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, lievelingsgerecht, look, mediterraans, met kinderen, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, ovenschool, ovenschotel, rund, sjalot, tomaat, tomatenconcentraat, tomatenpassata, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, voor klein en groot