Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- Cocktailsaus
- 3 eieren
- 0,3 liter neutrale olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 scheutje zijn
- 1 scheutje water
- 8 eetlepels ketchup
- enkele druppels tabasco
- 1 scheutje whisky
- Kip met rijst
- 250 gram jasmijnrijst
- 1 geplukt vlees van gekookte kip
- 0,5 ananas in stukjes
- 0,5 andijvie
- 1 rode chilipeper
- 2 tomaten
- 4 eieren
- enkele takjes kervel of bieslook, peterselie,...
- zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water en laat afkoelen. Kook daarna de eieren hard (10 minuten) in hetzelfde kookwater. Laat schrikken onder koud water en afkoelen.
- Maak ondertussen de cocktailsaus: doe de eidooiers samen met mosterd, water en azijn in een maatbeker. Mix glad terwijl je de olie er zachtjes aan toevoegt tot je een gebonden mayonaise hebt gemaakt.
- Werk de mayonaise op naar een cocktailsaus met zout, ketchup, Tabasco en whisky naar smaak. Mix nog een laatste keer door elkaar en zet opzij.
- Spoel de andijvie en laat goed uitlekken. Snipper daarna fijn.
- Emondeer de tomaten (even onderdompelen in heet water) zodat je ze kan pellen. Versnijd het vruchtvlees in fijne stukjes.
- Snipper het chilipepertje fijn. Meng met de blokjes tomaat en ananas.
- Bouw het voorgerecht op in mooie glaasjes. Start met een laagje andijvie. Lepel daar wat rijst op. Schik er flink wat stukjes gekookte kip op met daar een royale lepel cocktailsaus over. Werk af met de salsa van tomaat-ananas, nog wat groene kruiden (kervel, bieslook, peterselie,...) en enkele partjes ei. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind