Recepten - rozemarijn
Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Tags: authentiek, basilicum, comfort food, gesmolten kaas, gewoon, Harissa, Italia, italiaans, Italiaans ham, Italië, Jeroen Meus, kalfslapje, kalfslapjes, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, laurier, mediterraans, mozzarella, oven, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, rozemarijn, rucola, salie, smeuïg, snel klaar, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vakantie, verse kruiden, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Tags: eenvoudig, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kip, kippenbouillon, kruidig, mals, mediterraans, origineel, pasta, rode wijn, rozemarijn, sappig, selder, simpel, stoofvlees, stoven, stoverij, supersimpel, tijm, tomatenpuree, verrassend, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Tags: België, Belgisch, Bourgondisch, chique, classic, dagelijkse kost, één, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, fricassee, frietjes, gerookt spek, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kervel, klassiek, klassieker, konijn, kroketten, kruiden, laurier, nootmuskaat, retro, romig, room, roux, royaal, rozemarijn, selder, smaakvol, smauïg, spek, stoofpot, stoven, tijm, traditioneel, tuinkruiden, witte saus, wortel, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!
Tags: België, Belgisch, bier, blond bier, Bourgondisch, chicken, culinair, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, honing-mosterdsaus, jeneverbessen, kip, kippenbouillon, kippenbout, kippenbouten, laurier, mosterd, mosterdsaus, room, roomsaus, royaal, rozemarijn, spek, spekblokjes, spekreepjes, tijm, traditioneel, zondag, zondagse kost
Kippengroentesoep
Met een lekkere soep kan je niks misdoen: lekker, simpel en gezond! Vooral op kille herfst- en winterdagen kan een stevig soepje echt smaken. Met dit heerlijke recept zorg je voor een gezonde smaakbom propvol groentjes.
Tags: bloemkool, bouillon, dieet, gele paprika, gezond, groentesoep, herfst, kerstomaat, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenfilet, laurier, look, maaltijdsoep, mager, paprika, peterseliewortel, prei, preiwit, rozemarijn, selder, soep, tuinkruiden, ui, warme soep, winter, wortel, wortelen
Duivenfilet met aardpeer in kaassaus
Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.
Tags: aardpeer, aardperen, alledaags, België, Belgisch, bloem, boter, Bourgondisch, duif, duiven, duivenfilet, Europees, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, kaassaus, kroketjes, kroketten, pomme duchesse, pommes duchesses, roux, vergeten groente, winter, winters, witte saus, zondag, zondagse kost
Pompoensoep (Jeroen Meus)
Pompoensoep is de perfecte remedie om kille herfst- en winterdagen succesvol te bestrijden. Jeroen Meus helpt je om deze smaakvolle soep klaar te maken.
Tags: afvallen, alledaags, België, Belgisch, bouillon, butternut, dagelijkse kost, eenvoudig, gewoon, groentebouillon, grootmoeders keuken, halloween, hartig, herfst, herfstsoep, Jeroen Meus, kastanjepompoen, kippenbouillon, klassiek, klassieker, knoflook, kruidentuiltje, laurier, look, pompoen, pompoenen, pompoensoep, potimaron, rozemarijn, soep, stevig, thanksgiving, tijm, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, winter, wintersoep
Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.
Tags: aardappelen, bijgerecht, Bourgondisch, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestelijk, Frankrijk, Frans, gegartineerd, gratin, gratineren, grootmoeders keuken, Gruyère, Jeroen Meus, kaas, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, nootmuskaat, oven, ovenschotel, Pasen, romig, room, royaal, traditie, traditioneel, tv, vegetarisch, veggie, zondag, zondagse kost
La Vie en Rouge
Ook een schitterende cocktail mag niet ontbreken op jouw feestjes. Deze 'La Vie en Rouge' past dankzij de kleur en royale smaak perfect bij kerst, oud en nieuw! Of Valentijn, natuurlijk!
Tags: alcohol, alcoholische drank, chique, citroen, cocktail, cranberry, drank, drankje, drinken, feest, feestdagen, feestelijk, Grand Marnier, kerst, kerstmis, limoen, luxe, luxueus, nieuw, nieuwjaar, oud, oud en nieuw, oudjaar, rozemarijn, sap, siroop, veenbessen, veenbessensap
Gevulde paprika’s met aardappelwedges
Voor een lekkere doordeweekse maaltijd waar jong en oud van kan smullen is dit recept perfect. Met smakelijk gehakt in malse paprika's en knapperige aardappelpartjes zet je in geen tijd een tof gerecht op tafel.
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelwedges, alledaags, broccoli, comfort food, gehakt, gemengd gehakt, gestoomd, gevuld, gevulde paprika, kalfsgehakt, kids, kinderen, kindergerecht, oven, ovenschotel, paprika, puntpaprika, rozemarijn, rundsgehakt, salie, snel klaar, snelle hap, stomen, varkensgehakt, wedges
Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!
Tags: bonen, chorizo, comfort food, dag op voorhand, éénpansgerecht, gegrild, grillen, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, look, low carb, makkelijk, olijfolie, op voorhand, oven, ovenschotel, paprika, rooster, roosteren, rozemarijn, Spaans, Spanje, tomaten, weinig afwas, witte bonen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)
Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!
Tags: bekende chef, biefstuk, Bourgondisch, courgette, dagelijkse kost, één, entrecote, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, herbes des provence, Jeroen Meus, klassiek, klassieker, mediterraans, paprika, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, rode wijn, rozemarijn, rund, runds, rundsvlees, saus, smakelijk, steak, tijm, tomaten, tomatensaus, tv, venkel, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Zuiders stoofpotje met konijn
In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
Tags: brood, chorizo, Frans, geduld, herbes des provence, italiaans, Italië, konijn, kruiden, kruidig, mediterraans, mediterranee, olijfolie, olijven, pasta, Provençaalse kruiden, rozemarijn, rustig, sappig, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, veel tijd, wild, zomer, zomers, zon, zond, zondagse kost, zonnig, zuid-frankrijk, zuiden, zuiders
Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Tags: alledaags, aubergine, Belgisch, belgisch koken, courgette, dagelijks, dagelijkse kost, één, Europees, fusion, gewoon, Jeroen Meus, kip, kruiden, lekker, mediterraans, mediterraanse keuken, oven, ovenschotel, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, rigatoni, simpel, spek, spekjes, stoofpot, stoven, televisie, tuinkruiden, tv